První bod outsidera! Minimálně Třinec pěkně potrápíme, velí Růžička

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Od chvíle, kdy se trvaleji usadil v mladoboleslavské brance, stal se brankář Martin Růžička miláčkem tribun i pevnou oporou svých spoluhráčů. Ačkoliv i jemu občas něco „ujede“ – sám sobě sypal popel na hlavu třeba kvůli prvnímu inkasovanému gólu ve třetím čtvrtfinálovém zápase – většinou se na něj Bruslaři mohou spolehnout. Svými kousky momentálně trápí i třinecké Oceláře.

V zápase na něj šlo méně střel než na Šimona Hrubce v třinecké brance, přesto si Martin Růžička poradil s pořádně nepříjemnými ranami, kterými jej soupeřovi střelci pravidelně zásobovali. Během třetí třetiny, při obrovském tlaku Ocelářů, je pak dokonce vynuloval úplně. „Pro mne je to samozřejmě velmi dobrý pocit, když mám čisté zásahy. Cítím se lépe a pomohu tak více i týmu,“ říká brankář.

Třinec v utkání prohrával 0:2, ale přesto se dokázal i za nepříznivého skóre oklepat. „První gól, který dal, byl můj. Myslím, že to byla tyčka a následný odraz. Rozhodně jsem tím svým zákrokem týmu příliš nepomohl.“ Druhý gól z hole Erika Hrni byla sice od Třince hokejová paráda, další radost už ale boleslavský muž v masce svému soupeři nedopřál. „Snad jsem to své zaváhání svými dalšími zákroky odčinil,“ usmívá se po úspěšném utkání Růžička.

„Atmosféra v týmu byla i za stavu 2:2 dobrá. Věříme si a dokázali jsme i v předchozích zápasech, že dokážeme se soupeřem hrát vyrovnanou partii. Pokud takhle budeme tahat dál za jeden provaz, tak to svoje ovoce určitě přinese. Musíme soupeři nutit naši hru,“ věří sedmadvacetiletý brankář, který byl poprávu vyhlášen nejlepším hráčem na straně domácího týmu.

Ačkoli Bruslaři platí v celé sérii za jasného outsidera, jsou Třinci naprosto vyrovnaným soupeřem. „Vůbec bych to takhle nepojmenovával,“ říká rozhodně Růžička. „Chceme se soustředit na naši hru. Okolní vlivy a média bych vůbec neřešil. Když se nám to povede, můžeme Třinec minimálně pěkně potrápit,“ praví odhodlaně.

V Mladé Boleslavi nechyběli na třetím čtvrtfinálovém duelu zástupci Radegastu, oficiálního piva extraligy, kteří měřili hlasitost fandění. „Lidé jsou náš šestý hráč v poli. Jsou perfektní, ženou nás dopředu,“ chválí fanoušky útočník Michal Bárta. Druhým dechem ale dodává, že Bruslaři musí zůstat i tak pevně nohama na zemi. „Nesmíme dopustit, aby nás to polklo. Nesmíme propadat a naopak musíme hrát zodpovědně dozadu, tak jako tentokrát,“ uzavírá Bárta, který si ve třetí bitvě připsal dvě přesné trefy.

Sestřih 3. čtvrtfinále Mladá Boleslav – Třinec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz