Skvělí fanoušci, líčí Sirota o derby. Co marodka a omluva rozhodčího?

Jakub Sirota | Foto: Jakub Šustr, hc-olomouc.cz

27. listopadu 2023, 15:26

Josef Prášek

Moravské derby urvala Olomouc, která porazila Kometu 3:1. Zapsala tak třetí výhru v řadě, nicméně i tři hráči z utkání odstoupili. Víteznou trefu zapsal v přesilové hře Jakub Sirota, který se Hanákům čím dál více vyplácí.

Domácí začali aktivně, ale do vedení šla Kometa po brance Tomáše Vincoura. Srovnání zařídil v první třetině Karel Plášek a poté přišla příležitost pro Sirotu.

Chvíli před jeho gólem ujel domácí obraně Jakub Flek, faul na něj ale u rozhodčích prošel. 

„Co k tomu říct. Přijel rozhodčí a omluvil se, že udělal chybu. Kredit jemu, že si to přiznal. Respektujeme to. Stávat by se to nemělo, ale stalo se – jsme lidi. Vymlouvat se na to nemůžeme. Dali jsme jen jeden gól, na to se nevyhrává,“ byl si vědom hlavní kouč Brna Jaroslav Modrý. 

„Co k tomu říct. Přijel rozhodčí a omluvil se, že udělal chybu. Kredit jemu, že si to přiznal. Respektujeme to."

„Bylo to vybojované, kredit patří všem hráčům. Viděli jsme obrovské srdce a obrovskou snahu. Skvělá atmosféra, skvělý hokej,“ pochvaloval si olomoucký asistent trenéra Róbert Petrovický. 

Jedinou kaňkou na domácí straně jsou další hráči na marodce. Lukáš Kucsera, Karel Plášek a Adam Rutar derby nedohráli.  

Nastoupit navíc nemohl ani Jan Káňa. „Má menší zranění v horní části těla. S doktory něco řešili a snad to bude v pořádku. Věříme, že to bude jen nastřelené nebo naražené,“ komentoval Petrovický.

K tomu je nemocný navíc Pavel Musil, který má antibiotika. Na marodce jsou ještě například David Škůrek a Aron Chmielewski. 

Zpátky ale k derby. V Olomouci bylo vyprodáno (5 400 diváků) a panovala opravdu velmi dobrá atmosféra. 

„Při rozcvičce jsem trochu vnímal, jak fanoušci Komety skandovali a ti naši ještě nebyli připraveni. Nejprve to vypadalo, že jsme v roli hostů, ale od první třetiny se to otočilo. Fanoušci byli prostě skvělí,“ smekal olomoucký bek Jakub Sirota

„Hrál jsem v Mainu, a věřte tomu, že je to jeden z nejstudenějších států v Americe. Každopádně ani tam nebyla taková zima."

Jediná škoda byla, že někteří jedinci hostů odpálili ve svém sektoru pyrotechniku. „Ještě jsem to nezažil. Když to ale fanoušci udělají, je to celkem v pohodě, akorát problémem je mlha. Je zvláštní, když jde člověk na led a nad ním je takový oblak. Každopádně s dýcháním problém nebyl,“ přibližoval Sirota.  

Tento 24letý obránce prožívá letos premiéru v extralize, předchozích sedm sezon působil v zámoří.  

Pociťuje už ke konci listopadu mrazivou plecharénu? „Hrál jsem v Mainu, a věřte tomu, že je to jeden z nejstudenějších států v Americe. Každopádně ani tam nebyla taková zima,“ smál se závěrem. 

Foto: Jakub Šustr, hc-olomouc.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz