Slovan znovu přemýšlí o Tipsport extralize! Už oslovil majitele klubů

Foto: severstalclub.ru

3. dubna 2015, 18:20

Jan Šimek

Slovan Bratislava řeší, co dál. Klub skončil v Kontinentální hokejové lize a zvažoval, zda hrát ve slovenské extralize, nebo si vyzkoušet mezinárodní soutěž EBEL, ve které působí mimo jiné i Znojmo. Vstup do Erste Bank Eishockey ligy ale podle rakouského tisku padl. Slovenský klub tak znovu zjišťuje, zda by mohl doplnit českou Tipsport extraligu. Údajně existuje i varianta, že by Slovan pokračoval v KHL.

Vedení slovenského celku sondovalo situaci ohledně vstupu české nejvyšší soutěže už dříve, jenže nepodalo oficiální přihlášku a česká strana se přestala o přijetí Slovan zajímat. Podmínkou vedení českého hokeje byl souhlas slovenského svazu s působením bratislavského klubu v jiné zemi. Šéfové Slovanu však o něj SZLH ani nepožádali.

„Měli jsme za to, že tam padne nějaké rozhodnutí. A že se Slováci ozvou, ale nestalo se tak. Až teď,“ řekl serveru Aktuálně.cz ředitel Tipsport extraligy Josef Řezníček. Klub ze slovenského hlavního města oslovil majitele českých extraligových klubů, kteří by se měli sejít za pár dní, konkrétně 13. dubna.

„Dostali jsme podnět od pana Juraje Širokého, majitele Slovanu Bratislava, zdali by se majitelé klubů mohli zabývat účastí Slovanu v české extralize,“ dodal Řezníček. Jak jednání klubových majitelů dopadne, lze jen těžko odhadnout.

Slovenský klub přitom ještě nedávno koketoval s myšlenkou o přesunu do mezinárodní EBEL, jednání však podle rakouských médií úspěch nepřinesla. Generální manažer Slovanu Maroš Krajči se ale pro agenturu TASR vyjádřil takto: „Není to pravda, jednání stále probíhají. Definitivně se vyjádříme až na konci dubna.“

V zamotané situaci bude důležitý názor majitelů českých extraligových klubů, zda budou nakloněni možnému rozšíření elitní tuzemské soutěže o nejúspěšnější slovenský klub. Reálný je i návrat bratislavského týmu do slovenské extraligy, nebo pokračování v KHL. K tomu by ale potřeboval velké finanční prostředky.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz