Smůla pro Řepíka. Útočník Čeljabinsku má zraněné rameno, musí na operaci

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

26. srpna 2016, 16:20

Václav Jáchim

Sezona v ruské Kontinentální lize ještě pořádně nezačala a Michal Řepík už má dlouhou nucenou pauzu. Posila Čeljabinsku se ocitla na marodce po včerejším duelu v Moskvě, během duelu s CSKA si reprezentační útočník zranil rameno natolik vážně, že musí na operaci. "Je to neskutečný pech. Celé léto jsem se připravoval, abych za Traktor hrál co nejlépe. A teď jsem mimo. Lékaři odhadují, že budu chybět dva až tři měsíce," říká smutně bývalý hokejista Liberce.

Smolná situace se narodila ve třetí třetině čtvrtečního klání v ruské metropoli. "Šel jsem do souboje v pásmu CSKA, jejich bek vyhazoval puk, já jel za ním. Dorazil mě, v souboji mi trefil levé rameno a tím pravým jsem si dal o plexisklo," popisuje ostrý střet. Hned netušil, že půjde o vážnější problém. "Nejdřív mě napadlo, že by to mohlo být jen naražené," reaguje.

Ale posléze došlo na horší verzi. "Dojel jsem na střídačku, doktor mi na rameno sáhl a nahmatal podivně vystouplou kost. Bavili jsme se o tom, že mám kloub vyhozený, v první chvíli samozřejmě nevíte, nakolik je rameno poškozené," hlásí. Vedení Traktoru dalo Řepíkovi souhlas k odletu do vlasti. "Michalovi jsme hned zajistili letenku do Prahy, na zákrok půjde v České republice," řekl během tiskovky po utkání trenér Anvar Gatiatullin.

Dnes už je Řepík doma. "Přiletěl jsem ráno a náladu mám hodně špatnou. Moc jsem se těšil, jak s Traktorem začneme v soutěži. Myslím, že příprava se celkem povedla. Přišel Michal Birner, sehrávali jsme se a oprašovali dřívější spolupráci z Liberce nebo z nároďáku. Navíc se nám povedlo v prvním utkání doma porazit silný Petrohrad. Bohužel, v dalším zápase najednou přišlo zranění a teď vím, že budu nějakou dobu bez hokeje," říká smutně.

Řepíka může výpadek mrzet i s ohledem na reprezentaci. V Nominaci na Světový pohár chybí, ale není jisté, zda se stihne vrátit do prvního podniku Euro Hockey Tour, kterým bude počátkem listopadu turnaj Karjala. "Je to škoda, jenže co naděláte. Po víkendu pojedu do Ostravy, kde mi nejprve udělají rentgen a další vyšetření, pak bych měl jít u doktora Hustáka na operaci. Teprve až ta asi definitivně ukáže, jestli mám v rameni přetrhané vazy, zlomený klíček, nebo zda je tam jiný problém," dodává.

Pro české hokejisty je štace v Traktoru Čeljabinsk docela zakletá. Loni zlobily zdravotní potíže Pavla Francouze, teď je mimo hru Michal Řepík. Do KHL zatím nezasáhl ani Jiří Novotný, jenž onemocněl a ocitl se také na marodce. Vedení klubu musí české útočníky z vlastních zdrojů nahradit, pro cizince už nemá volná místa. Výpadkem Řepíka dočasně padlo zamýšlené spojení s Michalem Birnerem, jenž se do Čeljabinsku bleskově stěhoval z Liberce teprve před několika dny.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz