Spolupráce ze Lva? Pořád nám to funguje, těší navrátilce Vránu

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

14. dubna 2017, 7:25

Adam Bagar

Dres českého národního týmu oblékl po dlouhých třech letech, trenér Josef Jandač ho postavil do elitní formace vedle svých bývalých parťáků z pražského Lva Michala Birnera a Michala Řepíka. A tento útok šlapal velice dobře, při jasném triumfu 6:3 nad Norskem byl u tří vstřelených branek. "S kluky si na ledě rozumíme. Doufám, že na to navážeme v dalších zápasech a budeme náš výkon ještě posouvat," přeje si útočník Petr Vrána.

Sehrál jste první utkání po čtvrtfinálovém vyřazení se Spartou, jak jste se cítil?
Musím přiznat, že to nebylo jednoduché, ale kluci mi hodně pomohli. Celkově jsme hráli docela slušně, drželi se na kotouči a zvládli to. Klobouk dolů před kluky, kteří hráli už v prvním zápase. Pro ně to muselo být hodně těžké.

Spolupráce s Michalem Birnerem a Michalem Řepíkem zase klapala, že?
Už spolu máme něco za sebou. Hráli jsme spolu ve Lvu, snažili jsme se na to navázat a myslím, že to fungovalo. Jsme rádi za přesilovku, že nám tam taky něco spadlo. Ale samozřejmě je spousta věcí, na kterých můžeme zapracovat. Byla tam spousta nejasností a nepřesností, ale celkově si myslím, že jsme zápas zvládli.

Přestože jste spolu delší čas nehráli, na ledě to nebylo vůbec znát.
Odehráli jsme toho spolu hodně. Vždycky jsme si vyhověli a rozuměli si na ledě. Jsou to výborní hokejisté, kteří mají spoustu zkušeností. Jsem rád, že nám to vyšlo. Doufám, že na to navážeme v dalších zápasech a budeme náš výkon ještě posouvat.

Byl jste blízko gólu, ale Kuba Lev vám ho šikovnou tečí sebral, že?
Jojo, ukradl mi ho. (směje se) Ale já jsem za to rád, odvedl skvělou práci. Bavili jsme se o tom, že potřebujeme dostat hráče do branky. Střeleckou převahu jsme měli, ale tlak do brány nám chyběl a gólman toho hodně viděl. Lvíče udělal skvělou práci a gól si jednoznačně zasloužil.

Skórovat jste mohl možná už v první třetině, co tomu chybělo?
Tam jsem to zbytečně popotáhl. Možná jsem to měl zkusit z první. Ale puk trošku skákal, chtěl jsem si to nějak podržet, zpracovat, ale nezakončil jsem to agresivně. Bylo to zahozené. Šancí jsme měli celkově hodně, ale měli jsme je zakončovat důrazněji.

Váš útok strhával ostatní hráče, Radan Lenc za třináct sekund pobytu na ledě asistoval.
Lencík si odpočinul a toho momentu, kdy naskočil na led, využil výborně. Udělali tam chybu v rozehrávce, vystihl to, vystřelil a Řepa šel skvěle do brány. Jakmile jsme se tlačili do branky, tak z toho byly góly.

Norové budou také vaším soupeřem na MS, co říct k jejich výkonu?
Myslím, že nehráli špatně. My jsme je přestříleli, ve druhé třetině asi hodně výrazně, bohužel jsme neproměňovali šance. Musíme si na ně dávat pozor. Zbytečně jsme je dostali do zápasu, možná naší nesoustředěností. Jednou nám ujeli, pak jsme udělali zbytečný faul do tří a využili dvojnásobnou přesilovku. Přehráli jsme je, ale zápas to nebyl jednoduchý a musíme se těch chyb vyvarovat.

Jak vlastně vnímáte návrat do národního týmu?
Už jsem tady z různých důvodů dlouho nebyl. Jsem hrozně rád, že jsem dostal šanci. Sezona byla dlouhá, náročná, ale jsem rád, že jsem si ji mohl prodloužit. Je tu skvělá atmosféra, kluci jsou super. Když jsme vyhráli, tak v týmu panuje dobrá nálada. Cesta na mistrovství je ovšem dlouhá, uvidíme, jak to půjde dál.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz