Sporný gól potopil Kometu. Ukáže se na videu, ví Čermák

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

28. ledna 2015, 8:00

Pavel Kuba

Do 57. minuty duelu mezi Kometou a Vítkovicemi platil nerozhodný stav 1:1. Tři minuty před koncem však bylo vše jinak. Vítkovičtí nahodili puk do útočného pásma, vybojovali ho a po zmatcích v brněnské obraně dopravili černý kus gumy za záda Marka Čiliaka. Brňané reklamovali neodpískané zakázané uvolnění ostravského týmu, rozhodčí ale zůstal neoblomný a potvrdil teč útočícího hráče. A tudíž regulérní branku, díky které vyhrály Vítkovice v Brně 2:1.

Na brněnskou stranu dolehla hluboká křivda. „Vypadalo to, že puk byl vyhozený přes všechny čáry na zakázané uvolnění. Vše se samozřejmě rozklíčuje na videu, ale z hřiště to nevypadalo, že by protihráč puk tečoval,“ popisuje celou situaci kapitán Komety Leoš Čermák, který po celém sporném momentu dlouho diskutoval s rozhodčími.

„Řešili jsme právě to zakázané uvolnění. Jestli nebyl puk tečovaný, mělo se pískat. Hráči, co byli na ledě, říkali, že puk tečovaný nebyl. Já ale nevím přesně, já jsem na ledě nebyl,“ vykládá Čermák. Více ale sdělovat nechtěl. „Byl to několikátý sporný moment v utkání, více komentovat nemůžu,“ naráží brněnský kapitán na další situace, které už dříve v zápase budily emoce.

Na mysli měl například srážku u hrazení, po které se brněnský obránce Malec udeřil zadní částí hlavy o mantinel. V doprovodu lékaře opustil ledovou plochu a s podezřením na otřes mozku duel nedohrál. Vylučovalo se ale jen za následnou potyčku.„Zákrok jsem pořádně neviděl, zrovna jsem střídal. Rozhodčí říkali, že všemu předcházela nešťastná srážka, pak proběhla určitá výměna názorů a šarvátka. Emoce plály,“ popisuje Čermák.

Co se celého zápasu týče, nehodnotil Čermák výkon svého týmu nijak kriticky. „Měli jsme smůlu. Odehráli jsme dobrý zápas, šance jsme si vytvořit dokázali, akorát jsme je neproměnili. Rozhodující gól jsme pak dostali ze špatného puku,“ vrací se ještě ke spornému momentu, který nejspíš na sebe nenechá s odezvou v následujících dnech dlouho čekat.

Pro Čermáka přitom celý zápas začal výborně. Již v osmé minutě využil přesilovou hru svého týmu a poslal Kometu do vedení. Druhou branku mohl přidat ve druhé třetině, nařízené trestné střílení ale neproměnil.

„Na ledě jsem před nájezdem byl trochu déle, ale to nebylo rozhodující. Celý nájezd jsem provedl špatně. Chtěl jsem si potáhnout gólmana, ale nastavil mi dobře lapačku. Měl jsem dát gól, zápas by se pak vyvíjel úplně jinak,“ uvědomuje si šestatřicetiletý forvard.

„Na nájezd jsem si hodně věřil. Navíc už jsem jeden gól v zápase měl. Bohužel se ale nezadařilo,“ uzavírá Čermák povídání po čtvrté letošní prohře brněnské Komety s Vítkovicemi.

Sestřih utkání Kometa – Vítkovice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz