SPORT 5: Jak se chytají bílé puky a jaký je Pavel Patera trenér?

22. února 2016, 16:35

hokej.cz

V Jihlavě letos vsadili na mladé gólmany a tahle sázka byla úspěšná. Dukla se po základní části WSM Ligy mohla pochlubit druhým místem v tabulce. Klub z Vysočiny měl navíc nejlepší defenzivu v soutěži a velkou zásluhu na tom samozřejmě měli právě gólmani. Těm ke skvělým výkonům pomáhají v přípravě i bílé puky. Chcete vědět víc? Dívejte se už v pondělí večer od 21 hodin na magazín Hokejová pětka!

Bílé puky na tréninku, to je nápad z hlavy trenéra brankářů Petra Jaroše, který tuhle věc testoval už při svém působení v zámoří. Bílé puky stačí prý chytat zhruba 45 minut a procentuální úspěšnost oproti střelbě s černými puky výrazně vzroste. To ale není jediná vychytávka, kterou při svých trénincích Petr Jaroš využívá. Ty další prozradí v Hokejové pětce.

Říkejte si o tom, co chcete, ale oba brankáři, kteří letos za Duklu pravidelně chytají, tedy David Honzík a Jakub Škarek, se mohou pochlubit úspěšností zákroků přes devadesát tři procent.

"Já jsem s bílými puky trénoval už v Americe, ale tady je dlouho nešlo vůbec sehnat. Myslím, že tahle pomůcka českým brankářům chyběla."

Z hrdinů z Nagana a mistrů světa se postupně stávají trenéři. Vedení ČSLH může být spokojené, protože lepší trenéry asi najít nejde. Jiří Dopita, Robert Reichel, Viktor Ujčík, Jiří Šlégr nebo Pavel Patera. To je kopa zkušeností. Co slovo to pojem. Jak je ale těžké proměnit se z úspěšného hráče v dobrého trenéra?

Hovořit o tom bude Pavel Patera. Ten svoji trenérskou misi začíná u mladšího dorostu PZ Kladno a jen jeho přítomnost na ledě je pro mladé hokejové talenty obrovská motivace. Jak hráči hodnotí bývalého skvělého centra, dokáže Pavel Patera pořádně zařvat a jaké uděluje tresty? Dívejte se už v pondělí večer od 21 hodin na magazín Hokejová pětka na SPORT 5!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz