Svaz udělil výjimky pro stadiony v Litvínově a Boleslavi, Brno pokáráno

Foto: hokej-litvinov.cz

27. srpna 2015, 15:53

hokej.cz

Výkonný výbor ČSLH schválil zásady pro využití zisku z mistrovství světa v ledním hokeji, který dosáhl podle neauditovaných údajů 450 miliónů korun před zdaněním. Vytvořený zisk bude využit především na financování výchovy mládeže a jeho čerpání bude rozloženo do roku 2020. „Chceme, aby svaz i kluby mohly pracovat koncepčně a s aspoň střednědobým výhledem,“ prohlásil prezident ČSLH Tomáš Král. „Vedení, které vzejde příští rok z volební konference, tak nebude ve stejné situaci jako stávající, které začínalo v roce 2008 s více než čtyřicetimilionovým dluhem.“

Pokračovat budou projekty profesionálních trenérů mládeže v klubech, regionálních trenérů a Akademií ČSLH, svaz počítá také s novými náborovými aktivitami a s rozšířením projektu „Hokejová výstroj nejmenším“, na jehož základě distribuuje zdarma výstroj pro začínající hokejisty. „Nad rámec těchto programů rozdělíme v nejbližší době mezi kluby, které se výchově mládeže věnují, 60 milionů korun a pošleme jim výstroj pro nejmenší hokejisty v hodnotě přes 18 milionů korun,“ doplnil Tomáš Král.

Výkonný výbor ČSLH, jehož jednání se zúčastnil trenér Vladimír Vůjtek, schválil rovněž složení realizačního týmu reprezentace pro sezónu 2015-16 – trenér Vladimír Vůjtek, asistenti Josef Jandač, Jiří Kalous a Jaroslav Špaček, generální manažer Slavomír Lener, manažer Martin Loukota, trenér brankářů Petr Jaroš, videotrenér Denis Havel, lékaři Tomáš Vyskočil a Dušan Singer, fyzioterapeuti Pavel Kolář a Michal Truc, hospodáři Zdeněk Šmíd a Petr Ondráček, tiskoví mluvčí Zdeněk Zikmund a Martin Procházka.

Výkonný výbor ČSLH důrazně upozornil klub HC Kometa Brno na závazky vyplývající z přihlášky do nejvyšší soutěže, v níž se všichni účastníci zavazují uvolňovat hráče „na reprezentační akce všech reprezentačních výběrů České republiky v rozsahu požadavků ČSLH“. Uvedená povinnost se vztahuje nejen na utkání, ale i na další reprezentační akce jako přípravné srazy nebo kempy, a vedení ČSLH bude v případě jejího opakovaného porušení uplatňovat příslušné sankce.

Na základě splnění požadovaných podmínek udělil výkonný výbor ČSLH extraligovou licenci všem čtrnácti klubům, které si účast v soutěži vybojovaly sportovní cestou. Účastníky Tipsport extraligy v sezoně 2015-16 budou Bílí Tygři Liberec, BK Mladá Boleslav, HC Dynamo Pardubice, HC Energie Karlovy Vary, HC Oceláři Třinec, HC Olomouc, HC Sparta Praha, HC Škoda Plzeň, HC Verva Litvínov, HC Vítkovice Steel, HC Kometa Brno, Mountfield HK, Piráti Chomutov a PSG Zlín. Výjimka, týkající se kapacity zimního stadionu, byla udělena klubům BK Mladá Boleslav a HC Verva Litvínov.

Výkonný výbor ČSLH schválil vzhledem ke splnění všech požadavků udělení statutu Akademie ČSLH klubu Mountfield HK, který se stává třináctým účastníkem programu. V roce 2011 získali statut Akademie ČSLH Bílí Tygři Liberec, HC Dynamo Pardubice, HC Energie Karlovy Vary, HC Sparta Praha, Piráti Chomutov a HC Vítkovice Steel, v roce 2012 HC Dukla Jihlava, HC Litvínov a HC Kometa Brno, v roce 2013 HC Slavia Praha a PSG Zlín, v roce 2014 HC Oceláři Třinec a v roce 2015 Mountfield HK. „Připojit se může každý další zájemce, který splní podmínky,“ uvedl Tomáš Král. „Projekt Akademií ČSLH se osvědčil a je v našem zájmu, aby klubů, kterých se týká, bylo co nejvíce.“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz