Třída & bída: Objev Král a Vlčkovo skvělé Corsi. Kloz ještě nedal gól

Foto: Petr Kraus, Hokejové foto - Petr Kraus

Komu se v prvních šesti kolech dařilo a kdo se hledá? Napoví i rozšířené statistiky, které se od této sezony sbírají ve WSM Lize.

Třída

Král kraluje
Minulou sezonu strávil až ve druhé nejvyšší slovenské soutěži, po návratu do Benátek Zdeněk Král září a s osmi body (4+4) je třetím nejproduktivnějším hráčem WSM Ligy. V produktivitě přepočtené na odehraný ice-time je vůbec nejlepším v soutěži – za 60 minut hry stihne získat 6,31 bodu (viz ZDE).

S Vlčkem na ledě Motor tlačí soupeře
Útok s Václavem Nedorostem, Filipem Vlčkem a Miloslavem Čermákem je možná nejkvalitnější v soutěži. Nejlepší Corsi z této trojice i z celé WSM Ligy má centr Vlček. Když byl na ledě a hrálo se v pěti proti pěti, České Budějovice vystřelily 72x (z toho desetkrát přímo Vlček) a samy musely čelit pouze 26 střeleckým pokusům soupeře. Podíl Vlčkových startů v útočném a obranném pásmu je přitom vyrovnaný.

Ve čtyřech, ve čtyřech, dáme góla ve čtyřech!
Benátky nad Jizerou dostaly v oslabení šest gólů (tj. ligový průměr). Ale pozor: samy daly v početní nevýhodě tři branky! Z toho dvakrát silnému Motoru.

Dám dělovou ránu...
... bum, bum, bum, bum! Karlovarský obránce Matic Podlipnik je se šesti góly nejlepším kanonýrem WSM Ligy. I proto, že neustále ostřeluje soupeřovu branku – za zápas v průměru vyšle přes sedm střeleckých pokusů.

Vysvětlivka: Střelecké pokusy = střely na branku + střely mimo + zblokované střely.

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Bída

Severní vítr fouká slabě
Kladenský útočník Linus Svedlund zatím čeká na první bod a nedaří se mu ani v Corsi. Když je na ledě, soupeř Rytíře výrazně přestřílí. Posila ze Švédska byla při hře v rovnovážném počtu hráčů u 46 kladenských střel, zároveň ale u 70 pokusů protivníka. Častěji je přitom nasazovaný do útočného pásma než do obranného. Kompletní pořadí ve statistice Corsi najdete TADY.

Litoměřické přesilovky
Litoměřice strávily v početní výhodě třetí nejdelší dobu z týmů WSM Ligy, přesto daly pouze dva góly a úspěšnost přesilovek mají pod pěti procenty.

Kloz, Chmielewski nebo Kristl ještě nedali gól
V minulé sezoně byl Jan Kloz  nejlepším střelcem WSM Ligy, v té probíhající ale kladenský forvard na první gól čeká a zatím sbírá "jen" asistence. Podobně jsou na tom i jiní kanonýři: třebíčský Richard Kristl nebo frýdecko-místecký Aron Chmielewski, který je přitom nejaktivnějším prvoligovým střelcem (celkem vyslal na branku už 28 střel). 

Foto: Tomáš Kostečka, Benyho galerie

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz