Útočné posily Liberce: Pod Ještěd míří bývalí Lvi Birner s Řepíkem

Foto: Aleš Krecl, cslh.cz

22. dubna 2015, 15:42

Václav Jáchim

Ještě loni spolu váleli v barvách pražského Lva, pak se cesty Michala Birnera (na snímku) a Michala Řepíka rozešly. Útočníci s reprezentačními zkušenostmi vyrazili po krachu klubu do Finska - Řepík se dohodl na spolupráci s Lahti a tuto sezonu končil posléze ve švýcarském Zugu, Birner válel za Kuopio. Teď se oba šikovní bruslaři vracejí domu, ulovili je totiž liberečtí Bílí Tygři!

Severočeský klub potvrdil transakci na svém webu. Birner se s vedením klubu dohodl na tříleté smlouvě, Řepík má kontrakt o rok kratší. Oba útočníci původně zvažovali i jiné nabídky, podle agenta hráčů Vladimíra Vůjtka mladšího ze společnosti Euro Hockey Servis byly ve hře možnosti především na severu Evropy, situaci sondovala i extraligová konkurence.

V úvahu údajně přicházel možný návrat obou hokejistů pod křídla Sportovního Holdingu Praha, tedy do Sparty, ovšem Birner a Řepík se rozhodli pro Liberec. A pod Ještědem z toho mají radost. "Podařilo se nám získat hráče, kteří patří k evropské hokejové špičce. Dokázali se prosadit ve velké konkurenci v NHL i KHL a oba mají také reprezentační ambice. Od extraligového angažmá si mimo jiné slibují případné zviditelnění pro český národní tým a těší nás, že jejich motivací k přestupu bylo i nadstandardní zázemí v našem klubu," řekl klubovým stránkám hlavní trenér a sportovní manažer Filip Pešán.

Liberec hledal nové lídry ofenzivy. Také proto, že klub opouští Tomáš Filippi, který míří do ruského Magnitogorsku. Klub v nedávné době vsadil spíš na zkušené útočníky, přišli mimo jiné Petr Vampola, Jaroslav Balaštík nebo Branko Radivojevič, ovšem Liberci se nepovedlo postoupit ani do předkola play off. Dalo se tudíž tušit, že nastanou některé změny. Birner s Řepíkem jsou prozatím největšími posilami Severočechů před novým ročníkem.

Prvně zmíněný odchovanec litoměřického hokeje se aktuálně pere o nominaci na mistrovství světa v Praze, Řepík už letošní sezonu ukončil. "Oba Michalové jsou v nejlepších hokejových letech, znamenají pro nás perspektivu do dalších sezón, ale zároveň už jsou velmi zkušení a prověření velkým mezinárodním hokejem. Michal Řepík patřil v předcházejících sezonách vždy k velmi produktivním hráčům, slibuji si od něj zvýšení naší produktivity v přesilových hrách. Michal Birner je také útočníkem, který dokáže často bodovat, jeho projev ale navíc zdobí agresivní a důrazná hra. Od obou nových posil si slibujeme týmový výkon moderní ofenzivní pojetí hry," dodává závěrem Pešán.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz