VIDEO: Krvavá bitka obránců! Šeda schytal několik ran od Stříteského

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Často se nestává, aby se za jednou z branek porvali dva obránci, kteří navíc nejsou žádnými vyhlášenými bitkaři. Matěj Stříteský s Michalem Šedou však fanouškům v Mladé Boleslavi připravili na české poměry slušnou pěstní výměnu názorů, po níž oba museli do šatny. Nikoli kvůli trestům, ale krvavým stopám na dresech, rukou či na hlavě. "K hokeji to patří," přiznává pardubický hokejista v rozhovoru pro hokej.cz.

K incidentu došlo v čase 35:58 poté, co se hostující bek pokoušel o dorážku vlastního pokusu. "Brankář si myslel, že už má kotouč pod kontrolou. Ale já viděl, že nemá, tak jsem mu to chtěl trošku znepříjemnit. V tom na mě vystartoval boleslavský obránce, který musel chránit svého gólmana," popisuje začátek sporu. Ten vyvrcholil solidní boxerskou vložkou, kterou ocenily především více než čtyři tisícovky fanoušků.

"Nemyslím, že by se z Pardubic stával tým bitkařů."

"Myslím, že to bylo dlouho vyrovnané, ale pak mi spadla přilba a dostal jsem úder do hlavy. Nakonec jsme skončili oba na ledě, takže ať posoudí někdo jiný, kdo z nás si vedl lépe," culí se Michal Šeda, jenž sice inkasoval víc ran než jeho protivník, ale v závěru šarvátky si aspoň napravil svou reputaci povalením Matěje Stříteského na led. "Myslím, že na české poměry šlo o slušnou bitku," má jasno pardubický zadák.

Ten, stejně jako boleslavský sok, rozhodně nepatří k žádným specialistům na pěstní výměny názorů. "Vyplynulo to ze situace, takový je hokej," líčí smířeně, přestože si z incidentu odnesl krvavé šrámy. "Jeden mám na hlavě a ten v obličeji už jsem myslím měl." Od krve byly také ruce Matěje Stříteského nebo dresy obou kohoutů, kteří museli do šaten. Jejich čtyřminutové tresty odseděli Ivan Ďurač a Ondřej Panna.

VIDEO: Jako v boxerském ringu! Jen brankáři se nervali, padlo 29 trestů »

"Vůbec jsem nepočítal s tím, že bych mohl pokračovat ve hře, čekal jsem trest do konce zápasu. Pro nás hráče je jenom dobře, že to teď rozhodčí řeší menšími tresty," pokyvuje Michal Šeda, který přesto málem o další minuty ostrého utkání přišel. Pardubičtí kustodi však naštěstí vozí náhradní dres. "Ten můj byl krvavý a rozhodčí mi v něm zakázali hrát. Dostal jsem náhradní, dvaadvacítku," prozrazuje pardubický bek.

Se Stříteským, jemuž museli dres vyčistit, se Šeda příliš nezná a po bitce spolu nestihli prohodit ani pár slov. "Hned mezi nás přijeli rozhodčí, takže nic už neproběhlo," hlásí hráč, jehož tým předvedl několik šarvátek už v nedávné bitvě s Kometou. "Nemyslím si, že by se z nás stával nějaký tým bitkařů. V obou případech šlo o bránění brankáře a vyplynulo to ze situace," zdůrazňuje na závěr pardubický hokejista.

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz