Vošvrda bude trénovat brankáře. Kdo by ještě mohl odvrátit konec kariéry?

Tomáš Vošvrda | Foto: Patrik Žák, hc-vsetin.cz

17. července 2023, 9:17

Adam Bagar

Tomáš Vošvrda po nečekaně brzkém konci kariéry zůstává u hokeje. Nadále působí jako hráčský agent a čerstvě přijal také nabídku práce s mládeží v Kežmaroku.

„Když jsem skončil, začalo se o mě zajímat víc klubů, kde bych mohl dělat trenéra brankářů. Bavil jsem se s Popradem, že bych pracoval u tamní mládeže, ale z určitých důvodů se to nepovedlo,“ prozrazuje Tomáš Vošvrda v rozhovoru pro Šport.sk.

„Pak mě oslovili kluci z MHK Kežmarok, jestli jim nepomůžu u mládeže a jako kouč brankářů ve druhé lize u áčka. Dohodli jsme se, bylo to jednoduché. Mám to z domova patnáct kilometrů,“ pokračuje teď už bývalý gólman, který žije s rodinou v Popradě.

O nabídky neměl nouzi, ale i kvůli manželce a dceři chtěl zůstat pod Tatrami. „Dcera jde v září do školy a manželka tu má práci, což taky hrálo roli. Trošku jsme se bavili o Popradu, že bych si prodloužil kariéru, ale rozhodli se jít mladší cestou. A jiné nabídky mi nedávaly smysl,“ líčí Vošvrda, který naposledy působil na Vsetíně.

„Nikdy neříkej nikdy, ale asi existuje jen jediný klub, který by mě možná dokázal přesvědčit. Tím je Poprad,“

Vítkovický odchovanec si kromě mateřského klubu zachytal extraligu v Liberci a Olomouci, od sezony 2016/17 ale působil za hranicemi. Dva roky ve druhé nejvyšší německé soutěži a pět let ve slovenské extralize, kde chytal za Poprad, Liptovský Mikuláš a Michalovce.

Dle vlastních slov existuje ještě určitá naděje, že by si hráčskou kariéru prodloužil. „Nikdy neříkej nikdy, ale asi existuje jen jediný klub, který by mě možná dokázal přesvědčit. Tím je Poprad,“ přiznává Vošvrda v rozhovoru s Tomášem Prokopem.

Foto: Daniel Laškody, Facebook HK Poprad

Nyní se bude věnovat na půl své hráčské agentuře a trénování gólmanů. „Asi by bylo super, kdybych hned skočil do extraligového týmu, ale někdo by s tím mohl mít znovu problém, že je to střet zájmů. Už jsem si užil zbytečných řečí až až, když jsem byl profesionálním brankářem. Navíc práce s dětmi se mi líbí. Myslím, že to bude fajn,“ těší se.

Kromě toho absolvuje kempy, které mají Patrik Nechvátal a Max Bača, takže se po konci kariéry rozhodně nenudí. „Máme v nich jiný přístup. Nechceme tam nahnat čtyřicet nebo padesát dětí, chceme to spíš soustředit na kvalitu, aby si děti neodnesly jen dres a flašku. Jdeme z části proti proudu, ale to dělám celý život,“ zakončuje Tomáš Vošvrda.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz