Znojmo získalo z Litvínova Kousalíka, náčelník Žlutý roh se Orlům zranil

Foto: Lukáš Caha, hcorli.cz

27. července 2015, 9:25

Adam Bagar

Netradičně v neděli vyjeli pod dohledem hlavního trenéra Jiřího Režnara na led znojemského stadionu tamní Orli, kteří už bez produktivního nahrávače Adama Havlíka zahájili druhou fázi přípravy na novou sezonu mezinárodní EBEL. Na ledové ploše chyběla také kanadská posila s indiánskými kořeny Colton Yellow Horn, jenž utrpěl zranění kolene a k týmu se připojí přibližně za dva týdny. Znojmo představilo i novou posilu, z Litvínova na jih Moravy přichází obránce Petr Kousalík.

Zasloužená dovolená je u konce, v neděli večer se znojemský tým znovu sešel, aby mohl odstartovat druhou fázi přípravy na ledě. Tu první, která se odehrávala tradičně na suchu, zakončilo soustředění v okolí Vranova nad Dyjí, kde Orli tužili kolektiv. Krom cyklistických etap byl na programu fotbalový trénink, volejbal, nohejbal, hry ve vodě či plavba parníkem.

Ale zpátky na led, kde účastník mezinárodní EBEL v neděli strávil přibližně hodinu. O den později už bude trénovat dvoufázově s tím, že ranní tréninkové jednotky budou rozděleny na dvě části. Trenéru Jiřímu Režnarovi se hlásil takřka kompletní kádr, chyběla jen posila Colton Yellow Horn, který si krátce před plánovaným odletem na jih Moravy zranil koleno.

"Po dohodě se samotným hráčem a jeho agentem mu chceme poskytnout klid na vyléčení tohoto zranění a umožnit mu co nejrychlejší rekonvalescenci. Nemá cenu ho v tomto stavu nutit cestovat do Evropy a následně koleno léčit zde," sděluje prezident klubu Pavel Ohera. "Po deseti až patnácti dnech by koleno mělo být naprosto v pořádku," prozrazuje šéf Orlů.

Po ledové ploše znojemského stánku se naopak proháněl Petr Kousalík, jenž se stal další posilou Orlů. Čtyřiadvacetiletého zadáka získal klub na hostování z mistrovského Litvínova. "Na svůj věk je ostříleným bekem se zkušenostmi z české extraligy. Na ledě se velmi dobře pohybuje, má kvalitní bruslení," říká k jeho příchodu sportovní manažer Rostislav Dočekal.

Znojemští pak mají na programu náročnou zápasovou přípravu, kterou zahájí 7. srpna na ledě šampionů z Litvínova. Dále je z extraligových soupeřů čeká Plzeň, Zlín nebo Hradec Králové. Kromě toho se Orli představí také na kvalitně obsazeném turnaji ve švýcarském Sursee a vyzvou německý Ingolstadt, jenž po zisku titulu letos bral "jen" stříbrné medaile.

Přípravná utkání Znojma na sezonu 2015-16:

07.08. 17:00 HC VERVA Litvínov – Orli Znojmo
08.08. 16:30 ERC Ingolstadt – Orli Znojmo
14.08. 19:45 EV Zug – Orli Znojmo (turnaj v Sursee)
15.08. 19:45 Ambri Piotta – Orli Znojmo (turnaj v Sursee)
18.08. 18:00 Orli Znojmo – HC Škoda Plzeň
20.08. 18:00 Orli Znojmo – PSG Zlín
25.08. 17:30 HC Škoda Plzeň – Orli Znojmo
01.09. 18:00 PSG Zlín – Orli Znojmo
03.09. 18:00 Orli Znojmo – Mountfield HK

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz