Ztráta pro dvacítku, Lakatoš se zranil a přijde o MS. Kaše stále s otazníkem

Foto: Karel Málek, Juniorský hokej

16. prosince 2016, 14:46

Václav Jáchim

Nečekané komplikace provázejí v přípravě na mistrovství světa českou dvacítku. V širší nominaci sice nadále figuruje David Kaše, jenže chomutovský útočník léčení zranění hrudníku a zatím není jasné, zda bude moci mužstvo doplnit. Teď se přidala další nemilá zpráva: mistrovství světa bohužel nestihne Dominik Lakatoš. "V utkání proti Kanadě utrpěl zranění klíční kosti, které ho na turnaj nepustí," řekl hokej.cz manažer týmu Otakar Černý.

Bojovník z Liberce měl být jednou z největších zbraní ofenzivy, dvacítka se ovšem musí obejít bez něj. "Ke zranění došlo během úterního přípravného zápasu. Dominik chtěl u mantinelu dohrát soupeře, ten mu v poslední chvíli uhnul a Lakatoš plnou váhou vletěl do plexiskla," popsal situaci Otakar Černý.

Účastník loňského šampionátu ve Finsku putoval do péče lékaře, absolvoval podrobné vyšetření. Ukázalo se, že Lakatoš poranění klíční kosti je závažné, mělo by jít o zlomeninu. Juniorskému výběru tudíž nemůže pomoci. Liberecký útočník je aktuálně stále s týmem v Kanadě, v nejbližší době by se měl vrátit do vlasti.

Patrně během soboty doplní trenéři Jakub Petr, Jiří Dopita a Petr Svoboda širší nominaci o avizované hokejisty reprezentační devatenáctky, která sympaticky soupeří se silnou konkurenční na turnaji Woirld Junior A Challenge. Tým trenérů Bruka a Martince vybojoval semifinále, v němž po prodloužení vypadl s týmem Kanada Východ. Dnes v noci čeká reprezentanty závěrečný duel o bronz proti Rusku.

Většina výběru devatenáctiletých se pak vydá k domovu, jeden brankář a nejspíš čtyři hráči z pole zamíří do závěrečné přípravy dvacítky. Stále existuje možnost, že by mužstvo doplnil také David Kaše. Zraněný chomutovský útočník podstupuje doma léčbu a doufá, že by se mohl nakonec za Atlantik vydat. "Víc bychom měli vědět během dneška, spíš ale asi o víkendu," uvedl Otakar Černý.

Hokejisté do 20 let se připravují v městečku Blainville, na předměstí Montrealu. Polykají tréninkové dávky podle plánu, dnes večer místního času je v rámci zpestření pobytu čeká návštěva utkání NHL mezi Montrealem a San Jose. "Podmínky máme kvalitní, všechno běží, jak jsme předpokládali. Zranění Dominika Lakatoše nás samozřejmě mrzí, ale takové věci hokej přináší. Nedá se nic dělat," doplnil manažer výpravy.

V úterý dvacítka nakoupila debakl 0:8 od domácí Kanady, soupeři na sebe znovu narazí ve středu 21. prosince, odvetu uvidí Ottawa. Generálkou před mistrovstvím světa bude zápas proti Spojeným státům v Kingstonu, hrát se bude 23. prosince. Trenéři poté zúží nominaci a výprava nabere směr Montreal, kde 26. prosince vstoupí do základní skupiny šampionátu utkáním s obhájci titulu Finy.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz