Famózní Kašík chytil 39 střel, vydřel bod a děkoval zlínským fanouškům

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

29. října 2016, 10:20

Adam Bagar

"Jenom díky famóznímu Kašíkovi máme aspoň bod," znělo po zápase ve Vítkovicích z hostující kabiny. Zlínský gólman dlouho přiváděl domácí střelce k šílenství. Zneškodnil celkem 39 střel a zaslouženě byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání, které nakonec Ostravané otočili trefami Yana Stastneho a Michaela Vandase.

Kašíkovi se na ostravský tým daří. Už v prvním vzájemném utkání výrazně přispěl ke zlínskému triumfu 2:0, když pochytal všech 21 střel soupeře. A v odvetě na vítkovické půdě dlouho držel zlínské naděje na plný bodový zisk. Hned v prvním dějství ho domácí zasypali patnácti pokusy. "Letos už jsem zažil horší zápasy. Sice na mě šlo dost střel, ale gólových jich zase tolik nebylo. Kluci mi navíc dobře pomáhali," hlásí Libor Kašík.

Ale třeba zadák Oldrich Kotvan to viděl úplně jinak. "Musím říct, že jsme mu moc nepomohli. Kaša byl famózní a pochytal neskutečné šance." Třeba v pohodě hrající Kometa by vedla už po prvních dvaceti minutách aspoň 2:0, jenže Vítkovice se od začátku sezony v koncovce pořádně trápí. "Tak toho jsem si ani nevšiml. Myslím, že domácí hráli dobře," pokyvuje gólman ševců, které v půlce duelu poslal do vedení Pavel Kubiš.

Do třetího dějství se šlo za stavu 0:1 a Kašík tak byl blízko druhé nule v sezoně. "Šli jsme do něj s cílem nedostat gól, hrát poctivě zezadu a využívat brejků. Věděli jsme, že oni musejí, my ne. Škoda, že to nevyšlo," mrzí zlínského brankáře, jenž ve 44. minutě nestačil na vítkovickou akci zakončenou Yanem Stastnym. Petrovi svěřenci byli nadále aktivnější, tlačili se ještě v základní hrací době za druhou trefou, jenže Kašík byl proti.

Vítkovičtí si všechno vynahradili už po 33 sekundách prodloužení, v němž zamotali zlínské trio tak, že Michael Vandas zůstal před bránou úplně sám a střelou pod horní tyč střetnutí rozsekl. "Hra tři na tři je zábavná. Chybělo malinko víc štěstíčka, asi centimetr a vypíchl bych přihrávku. Na druhou stranu zase předtím tam netrefili prázdnou branku, tak jsem si to vybral," má jasno Kašík, který nakonec čelil 41 vítkovickým střelám.

"Musím říct, že jsme mu moc nepomáhali. Kaša byl famózní a pochytal neskutečné šance."

Na druhé straně Patrik Bartošák měl sotva polovinu práce. "Jen díky Kašíkovi jsme stále žili v utkání a máme aspoň bod," přiznává zlínský asistent trenéra Juraj Jurík na adresu svého jasně nejlepšího hráče. "Hokej není individuální sport, ale kolektivní. Kdyby zápas skončil třeba 4:5 a my měli tři body, tak jsem mnohem víc nadšený," líčí naštvaný Kašík, který však vzhledem k průběhu klání musí být se ziskem bodu spokojen.

Střelci si dali volno. Kometa je znovu první, uspěly i Plzeň a Pardubice »

"Lepší by byly tři a myslím, že máme na to, abychom ubránili jednogólový náskok. Na druhou stranu tlak Vítkovic byl docela velký a bylo by asi sobecké, kdybychom vyhráli. Po utkání jsem rozčarovaný, ale časem asi budu s bodem spokojený," přiznává mladík, kterého potěšili zlínští fanoušci. "V kotli jich bylo snad víc než vítkovických. To je úplně super, když jich přijede tolik a podporují vás. Moc jim za to děkujeme," chválí.

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz