Broš se loučí s kariérou. Budu teď kecat do výchovy dětí, směje se

Foto: Jan Pavlíček, bkboleslav.cz

22. dubna 2015, 20:55

Adam Bagar

Zatímco David Výborný se rozhodl v Mladé Boleslavi pokračovat a natáhnout tak svou už tak bohatou kariéru, další ze zkušených bruslařů končí. Michal Broš se možná trošku překvapivě rozhodl ve 39 letech pověsit brusle na hřebík. "Už se na to připravuju pár let, ale v uplynulém ročníku jsem o tom začal přemýšlet intenzivně a řekl si, že už je čas skončit," přiznává Michal Broš, který má ve sbírce mimo jiné i zlato ze světového šampionátu v roce 2000.

"Beru to tak, že ne každému sportovci se poštěstí končit tak, jako nyní končím já. Po úspěšné sezoně, kdy si můžeme říct, že je všechno v pohodě. A že jsou naši fanoušci spokojení. Netvrdím, že je to vyloženě na vrcholu. Ale je to pro Mladou Boleslav nejúspěšnější sezona a já ji vnímám jako krásnou tečku za svou vlastní cestou," přiznává devětatřicetiletý hokejista.

Ačkoli ho přemlouvali i jeho nejbližší, zlomit se nenechal. "Hlavně manželka, děti. Ostatní mi také říkali, jestli si to nechci ještě rozmyslet. Že bych na to určitě ještě měl. Snad to nevyzní namyšleně, ale vím, že měl. Jenže cítím, že momentálně je nejvhodnější čas. Nejbližší okolí už to strávilo," prozrazuje Michal Broš, který má nyní více času na rodinu. Respektive syna.

Chci se víc věnovat synovi a tak trochu kecat do tréninků a výchovy dětí

"Je rozhodně raději, když se mu věnuji, než když se po obědě unavený či rozbitý válím v posteli. Doufám, že to brzy stráví i ostatní a že to pochopí také fanoušci," přeje si Broš, který chce být více se synem. "Příští rok bude hrát za sedmou třídu. Tak trochu se kolem něj a vůbec kolem trénování dětí už nějakou dobu pohybuju. Mám nějaké své názory," usmívá se Broš.

"Jsou věci, se kterými nesouhlasím. A které by se měly změnit. Chci se mu více věnovat a tak trochu kecat do tréninků a výchovy dětí," prozrazuje Broš. Mimo to má rozjeté i další projekty a aktivity. "Mimoklubové přípravy, možnosti pomoci té sportovní stránce věci. Po dvaceti sezonách už je čas vrhnout se na nějaké jiné věci, které mě budou naplňovat," líčí Broš.

Lékaři mi předpověděli jen pár let aktivní kariéry. A to už jsem dost přetáhl

Ten nebyl takřka ve čtyřiceti letech ani zdravotně úplně v pořádku. "Občas jsem něco přetáhl a hrál, když mi to doktoři ještě nedoporučovali. Mám dlouhodobější problémy, už v 21 letech mi zjistili zánětlivé onemocnění trávící soustavy a lékaři mi tehdy předpověděli jen pár let aktivní hokejové kariéry. A to už jsem fakt dost přetáhl," usmívá se zkušený Michal Broš.

"Vyžaduje to celkem velkou péči, léky, doplňky výživy. Někdy je to strašný opruz. Bojoval jsem s tím dlouho a vydržel až do devětatřiceti. Teď už jsem prostě také trochu unavený. Je to ubíjející. I tohle je troška do mlýna, která k tomu přispěla," hlásí bývalý hokejista Olomouce, Vsetína či pražské Sparty a především majitel zlata z MS 2000 a čtyřnásobný český mistr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz