Doporučujeme
před 5 hod

Nejdřív smích, pak mi volali o angažmá, vzpomíná Šaur. Co Poláci na MS?

Na letošním mistrovství světa v Praze a Ostravě si zahrají také Poláci. Mezi elitou budou naši severní sousedé poprvé po 22 letech. „Budou to mít těžké, ale přeju jim, aby se udrželi. Za poslední čtyři roky udělal polský hokej velký progres," líčí obránce Jakub Šaur, který v zemi fotbalu, ploché dráhy a skoku na lyžích působí osm let.

fangear.cz

před 30 min

Všechny to bolí, říká Kubiesa. Jeli jsme sem s cílem přivézt medaile

(VANTAA, od našeho zpravodaje) Česká osmnáctka vstřebává hořký konec ve čtvrtfinále. V rozhodujícím klání na mistrovství světa nestačila poměrem 2:3 na Slovensko, šampionát tak končí se dvěma výhrami a třemi porážkami. Těžké chvíle krátce po nezdaru popisoval útočník Matěj Kubiesa.

včera

Švédsko vyhrálo letošní ročník Euro Hockey Tour

Letošní edice Euro Hockey Tour zná svého vítěze: Švédové využili večerního zaváhání Čechů, proti Švýcarům vybojovali potřebné vítězství a tabulku seriálu už vedou o nedostižných sedm bodů.

včera

Lekce z produktivity. Češi v přípravě před MS poprvé padli

Čeští hokejisté v úvodním zápase domácích Betano Hockey Games navzdory výrazné střelecké převaze prohráli s Finskem 1:4. Jedinou branku vstřelil Jáchym Kondelík. Výrazně se jim tak vzdálilo celkové prvenství v seriálu Euro Hockey Tour.

včera

Všichni jsme mířili výš, neskrývá smutek kapitán Hlinský

(VANTAA, od naší zpravodajky) Celý turnaj vedl tým jako kapitán, po vyřazení od Slováků jen těžko hledal obránce Adam Martin Hlinský slova a čišel z něj smutek z výsledku posledního duelu. Jak český kapitán hodnotí čtvrtfinálové vyřazení a cestu národního týmu šampionátem?

včera

Útočník Birner ukončil v 38 letech kariéru

Někdejší reprezentační útočník Michal Birner v 38 letech končí s hokejem. V Liberci, kde strávil posledních šest sezon a kde letos dělal kapitána, nicméně zůstane v jiné roli: stal se šéfem tamějšího skautingu.

včera

Hořké vyřazení! Osmnáctka zklamala i v derby, o medaile si nezahraje

Čeští hokejisté do osmnácti let si na mistrovství světa stejně jako loni o medaile nezahrají. Ve čtvrtfinálovém derby se Slováky je zbrzdily osudové fauly, kiks brankáře, ale především obrovská nemohoucnost v ofenzivní fázi. Po dvou gólech Ondreje Maruny prohráli 2:3.

včera

Kohout kohoutem. Olomouc ohlásila druhou posilu

Devětadvacetiletý útočník Martin Kohout po odchodu z brněnské Komety zamíří k regionálnímu rivalovi – jako novou posilu ho představila Olomouc. Délka kontraktu zveřejněna nebyla.

včera

Slavia představila nového asistenta k Totterovi

Slávistický kouč Aleš Totter bude mít v příští prvoligové sezoně k ruce jako asistenta Vojtěcha Šika, jenž naposledy působil o patro výš v Karlových Varech. Realizační tým Pražanů naopak opouštějí Daniel Tvrzník i Pavel Kolařík.

včera

Frýdek-Místek odkryl posily: včetně Ostřížka!

Prvoligový Frýdek-Místek ve středu oznámil jedenáct odchodů, o den později pro změnu informuje o čtyřech nových akvizicích: brankoviště bude střežit Roman Petrík, obranu vyztuží Marek Pacalaj s Mikulášem Zbořilem a útok posílí David Ostřížek.