Dědek zdůvodňuje vyhazov: Varaďa neplnil požadavky, klub řešil urážky!

Foto: hcdynamo.cz

Šokující změnu na střídačce extraligového suveréna následuje další vyjádření – důvody odvolání Václava Varadi popsal majitel Dynama Petr Dědek pro klubový web po třech hodinách od prvního oznámení.

„Víme dobře, že tato zpráva veřejnost překvapila. Vše jsme zvážili a věřím, že jsme se rozhodli správně. Václav Varaďa neplnil požadavky, které jsme od jeho angažování očekávali,“ nepřestává překvapovat pardubický majitel. 

„Opakovaně porušoval podmínky smlouvy s Dynamem. Nedělat nic by mělo také své následky. Celá situace si ale zaslouží hlubší vysvětlení,“ komentuje Petr Dědek.

Václav Varaďa působil v Pardubicích od května, tým dovedl k vítězství v Dolomiten Cupu, do čtvrtfinále Ligy mistrů i finále Spenglerova poháru. Dynamo opustil po 35 odehraných kolech Tipsport extraligy s osmdesáti získanými body, což je dle úspěšnosti vyrovnaný rekord v historii české extraligy.

„Václav Varaďa neplnil požadavky, které jsme od jeho angažování očekávali.“

Pardubický klub ale k rozvázání smlouvy uvádí: „Václav Varaďa se smluvně zavázal vést a metodicky řídit trenéry B týmu, mládežnické akademie a vedení mládeže, a to za účelem sjednocení herního systému celého klubu. Od nástupu pana Varadi do funkce hlavního trenéra A týmu ovšem došlo k realizaci jediné společné schůzky, a to před startem soutěžního období.“

A vedení Dynama považuje takový způsob vedení herního systému klubu za „naprosto nedostačující.“ Za stejně závažné porušení pracovní smlouvy panem Varaďou považuje klub údajné odmítání řádné spolupráce s realizačním týmem a skautem klubu, tedy Petrem Sýkorou.

Václav Varaďa.

Václav Varaďa. | Foto: Lukáš Krejčík, hcdynamo.cz

„Hlavní trenér mužstva má rozhodující vliv na vedení mužstva, ovšem měl by respektovat odborné rady realizačního týmu. Pro celou organizaci je nepřípustné, aby hlavní trenér činil důležitá rozhodnutí samostatně bez předchozí diskuse s trenérským štábem, potažmo realizačním týmem,“ stojí na webu Pardubic.

„Důležitá rozhodnutí dělal samostatně bez předchozí diskuse s trenérským štábem.“

Podobný problém klub delší dobu řešil také v oblasti spolupráce s členy představenstva, kteří od hlavního trenéra nedostávali přesné informace. Vedení prý muselo řešit i urážky vybraných hráčů a členů realizačního týmu! „Svým jednáním pan Varaďa narušil atmosféru v kabině před nejdůležitější fází sezony.“

„Včera jsme se přesvědčili o tom, že máme nejlepší fanoušky v lize. Tisíce z nich uprostřed týdne cestovali na venkovní zápas. Zaslouží si znát důvody tak zásadní změny ve vedení sportovního úseku A týmu Dynama,” okomentoval situaci majitel klubu Petr Dědek po včerejší výhře nad Spartou v zaplněné O2 aréně.

„Svým jednáním pan Varaďa narušil atmosféru v kabině před nejdůležitější fází sezony.“

“Novým hlavním trenérem se stává Marek Zadina. Trpělivý pracant, který dostane velkou příležitost. Věříme, že ji chytí za pačesy a pomůže nás sportovně posunout. Věříme, že pozitivní dopad na fungování A týmu bude mít také návrat legendárního Petra Sýkory, který se na střídačku postaví v roli asistenta trenéra,” uzavírá miliardář z Vrchlabí.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz