Divadlo, nebo druhý Kovalčuk? Dacjuk se setkal s vedením Petrohradu

22. června 2015, 13:04

Václav Jáchim

Turbulentní dny mají za sebou činovníci ruského Petrohradu. Po nečekaném odchodu trenéra Vjačeslava Bykova nastoupil do funkce Andrej Nazarov, představitelé klubu zároveň uskutečnili jednu schůzku, která byla možná ještě zajímavější než spekulace, kdo nově povede vítěze Gagarinova poháru. Do města na Něvě totiž zavítal Pavel Dacjuk, čímž zavdal příčinu k mnoha dohadům. Chystá se útočník Detroitu do KHL? Bude z něj nový Kovalčuk, který před dvěma lety ukončil kariéru v NHL a poté podepsal lukrativní smlouvu v Petrohradu?

Klub i Dacjuk se dušují, že nikoli. Že šlo jen o přátelskou návštěvu dobrých známých, kteří si vždycky mají co říci. "Pavel se přijel podívat do kulturního centra, kterým Petrohrad bezpochyby je. Máme přátelské vztahy, určitě nešlo o pracovní setkání," řekl deníku Sovětskij Sport viceprezident klubu Roman Rotenberg.

Zmíněný list pořídil z nenadálé schůzky několik snímků. Jakmile Dacjuk spatřil fotografa, bleskově si obličej zakryl svetrem. Proč, když šlo jen o setkání kamarádů? Že by se skutečně chystal megapřestup léta? Hvězda Detroitu má za Atlantikem smlouvu ještě na dvě sezony, konkrétně do jara 2017. Poté se návrat Dacjuka do vlasti nedá vyloučit, ale že by už teď?

Ruský útočník, jenž je mimo jiné mistrem světa 2012 a startoval na čtyřech olympiádách, je znám gentlemanským vystupováním a férovým jednáním. Není moc pravděpodobné, že by po třinácti letech věrných služeb u Red Wings utekl jako nějaký malý kluk. Ale kdo ví. Ilja Kovalčuk také původně spojoval budoucnost s New Jersey, pod dojmem olympiády v Soči a hlavně luxusního kontraktu v Petrohradu ovšem nakonec zamával NHL na rozloučenou.

Dajcuk oslaví v červenci 37. narozeniny, možná se mu stýská po vlasti. Čas běží každému, v Detroitu budou nuceni postupně omladit kádr a vsadit na řadu nových bojovníků. Nicméně rodák z Jekatěrinburgu má organizaci pořád co nabídnout, stále je skvělý, ačkoli ho v posledních letech trápily vleklé zdravotní potíže. Je možné, že stávající smlouva bude v NHL jeho poslední. V Kontinentální lize by takové eso přivítali s otevřenou náručí.

"Pavlova návštěva u nás neznamená vůbec nic pracovního. Zašli jsme do divadla a potkali se jako staří přátelé," uvedl Rotenberg. Jakmile uslyšel otázku, zda SKA nepřemluví Dajcuka prostřednictvím astronomické nabídky k tomu, aby udělal totéž co v létě 2013 Kovalčuk, rázně odpověděl: "My jsme tehdy nevykoupili Iljův kontrakt s New Jersey, to ani nejde. Kovalčuk sám ukončil působení v NHL, zrušil smlouvu s Devils a k nám přišel jako volný hráč," doplnil viceprezident hokejového Petrohradu.

Dacjuk se prý k ničemu podobnému nechystá, ostatně spekulace o jeho návratu do Ruska proudily médiích už loni i předloni. Ale jeden nikdy neví. Abychom se v srpnu nedivili...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz