Draci smetli Porubu, Vrchlabí dalo 11 gólů. Vajgar slaví druhou výhru

Foto: Věra Václavková, dracisumperk.cz

Kompletní peleton druholigových klubů se vrhl v sobotní podvečer do akce. Zatímco ve středu některé celky odložily své mače, tentokrát ožilo všech čtrnáct stadionů. Na západě řádilo Vrchlabí, které jedenácti góly rozebralo poslední Sokolov. Neinkasovala ani vedoucí Kobra Praha. Ve skupině Střed Havlíčkův Brod udržel první místo tabulky, kolínští Kozlové zase jednoznačně přehráli Pelhřimov. Obrovské překvapení se rýsovalo v uskupení Východ, když Technika Brno sahala na body v zápase s favorizovaným Vsetínem. Šumperk bere plný zisk z Ostravy.

SKUPINA ZÁPAD

Bílina hodila nepodařený prosinec za hlavu

Pět prosincových utkání a pět proher. Taková byla před zápasem s Děčínem bilance Severočechů. Vstupu do nového roku se ale Draci nezalekli. I když Medvědy nepředčili nikterak výrazným způsobem, ponechali doma plný zisk. Bílinským, které sužuje velká marodka, vyšla především druhá třetina. V ní se trefili třikrát. Když už se zdálo, že je Děčín zpátky v zápase, přispěchali domácí bojovníci s dalšími dvěma góly a bylo vymalováno. Nic na dělbě bodů nezměnila ani branka Oliveriuse z 54. minuty. Další střetnutí tabulkových sousedů ovládla Bílina těsně 5:4.
HC Draci Bílina – HC Děčín 5:4 (0:1, 3:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 23. Štěpka, 29. Kolíček (Cvrk, Petráš), 33. Nedrda (Brettschneider), 46. Polák (Štěpka, Kolíček), 50. Petráš (Spěšný) – 3. Zajan (Hašek, Málek), 37. Hašek (Volráb), 43. Faigl (Sýkora), 54. Oliverius (Faigl, Vaněk).

Deveri se výrazně podílel na porážce Klatov

Západočeši prožívají úspěšné období. Než vyzvali Klatovy, připsali si hned tři výhry v řadě. O něco podobného usilovali také v Pošumaví. Na ledě třetího týmu Klášterec nad Ohří vedl už po půl minutě, to se prosadil Páleník. Přestože se domácí mohli spolehnout na výkony dvougólového Topinky, ještě lepší večer prožil hokejista hostujícího výběru Danko Deveri. Ten minutu před koncem základní hrací doby zkompletoval svůj hattrick trefou do prázdné branky a určil závěrečnou podobu výsledku 2:4. Klášterec potvrdil dobrou formu, o kousíček se dotáhl na čtvrté Vrchlabí.

SHC Klatovy – HC Klášterec nad Ohří 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 21. Topinka (Švarc), 40. Topinka (Švarc) – 1. Páleník (Charousek), 32. Deveri (Charousek), 39. Deveri (Cestr, Charousek), 60. Deveri.

Vrchlabí vyprovodilo Baník jedenáctkou

Krkonošský tým si od začátku sezóny v tabulce pohoršil, i proto doma potřeboval proti poslednímu Sokolovu bodovat, o favoritovi střetnutí nikdo nepochyboval. Prognózy byly vyslyšeny. Západočeský mančaft vzdoroval sedmi porážkám bez přerušení, od prvních minut navíc bylo jasné, že se na lepší časy Sokolovským neblýská. Již po dvaceti minutách drželo náskok 4:0, ve druhé třetině přidalo dalších pět branek, během posledního dějství domácí stihli dva zásahy. Celkově tedy vyškolili trápícího se soupeře jedenácti góly, zároveň téměř dotáhli Klatovy, ty mají nyní jen o bodík více.

HC Vrchlabí – HC Baník Sokolov 11:0 (4:0, 5:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Hejda (Filip), 9. Maďar (Svoboda, Klement), 16. Šťastný (Jirků, Filip), 18. Krsek (Svoboda, Maďar), 22. Bláha (Jirků), 23. Procházka (Jandejsek, Tržický), 32. Čurda (Jirků), 33. Šťastný (Filip, Hejda), 37. Svoboda (Tržický), 43. Bláha (Kadavý, Jirků), 49. Oppelt (Urban).

Kobra doma ani jednou neinkasovala

Podobně jako Vrchlabí, ani vedoucí družina skupiny Západ si nenechala před svými fanoušky dát gól. V rámci 26. kola přivítala Řisuty, s jasným cílem udržet vedení v tabulce před dotírajícím Jabloncem nad Nisou. Do první i druhé třetiny si hráči z hlavního města nachystali po jednom gólu, ve třetí části skórovali dvakrát. Hostům naopak vyschnul střelecký prach, na brankáře Bílka vůbec nevyzráli. Kobra napravila těsnou prohru z Trutnova, Řisuty dál strádají. V tuto chvíli jim náleží šestá pozice. Dvakrát skóroval Pražan Martin Semrád.

HC Kobra Praha – HC Řisuty 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 20. Antončík (Jakeš, Jedlička), 29. Semrád (Šteiner, Matějček), 41. Vacek (Šteiner, Matějček), 46. Semrád (Šteiner).

Vlci urvali desátou výhru za sebou

Jablonecké mužstvo se může pochlubit jednou z nejlepších forem v celé druhé lize vůbec. Před duelem s Trutnovem zvítězilo devětkrát po sobě, takže mělo motivaci už tak skvělou řadu úspěchu zaokrouhlit. K čemuž nakonec došlo po výhře Severočechů 3:1, Trutnovští si tím pádem pokazili své solidní prosincové výkony. BAK bude muset v příštích zápasech dávat pozor, na paty mu totiž v žebříčku šlapou děčínští Medvědi.

HC Vlci Jablonec nad Nisou – HC BAK Trutnov 3:1

SKUPINA STŘED

Brod se Žihadly ztrácel, ale uhájil domácí tvrz

Ke střídání stráží nedojde ani na nejvyšším stupínku skupiny Střed. Havlíčkův Brod po dvou nezdarech za sebou hodlal činit nápravy, avšak příliš dobře nezačal. Moravské Budějovice na Vysočině během úvodní části dvakrát vedly, pak ale diktovali tempo domácí bojovníci. Nejdříve vyrovnal na 2:2 Lacina, po něm se radoval z přesného zásahu i Voříšek. Ve druhé a třetí třetině přidali Havlíčkobrodští po jedné brance, Žihadla naopak směrem do ofenzívy mlčela. Moravské Budějovice padly ve třetím duelu v řadě, BK udělalo radost fanouškům, nadále je první. Voříšek zapsal po dvou gólech.

BK Havlíčkův Brod – HC Moravské Budějovice 2005 5:2 (3:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Kozlík (Endál, T. Semrád), 15. Lacina (Voříšek, Navrátil), 20. Voříšek (Kozlík, Beneš), 27. Vala (Třetina), 58. Voříšek (Kozlík) – 3. Havel (Šurý, Kovář), 13. Krutiš (Kovář).

Nymburk překvapivě snadno skolil Plameny

Zápas Nymburka se Žďárem už před jeho začátkem napovídal, že půjde o lákovou podívanou. Minimálně podle postavení obou výběru v průběžném pořadí. Jak domácí, tak hosté patří k nejlepší čtveřici skupiny. I proto překvapilo, když Středočeši jasně dominovali a soupeře téměř k ničemu nepustili. Minimálně v první a druhé třetině. Při obou nastříleli do branky Žďárských tři kotouče, klub z Vysočiny se nezmohl na jedinou odpověď. Poslední dvacetiminutovka skončila bez branek. Nymburští se vezou na vlně pohody, zvítězili čtyřikrát po sobě.

NED Hockey Nymburk – SKLH Žďár nad Sázavou 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Kuncek (Dyrynk), 6. Stehlík (Ječný), 20. Smejkal (Eis, Knesl), 23. Matěj Hes, 29. Barbora (Eis), 36. Kuzďas (Dyrynk).

Kozlové nedali Ledním Medvědům šanci

Jestli chcete vidět zápas, ve kterém padá hodně branek, pak si jistě zajděte na některé utkání Pelhřimova. V sobotu ale Lední Medvědi více gólů inkasovali, než jich sami dokázali vstřelit. A to výrazně. Kolín se do produktivního soka pořádně opřel. I když po první třetině domácí prohrávali, od druhé dějství sázeli za brankáře Černého jeden puk za druhým, dohromady udolali Pelhřimovské 9:4. Ve třetí periodě gólovali dokonce čtyřikrát. Dvě trefy zaznamenali Martin Krajňák a Josef Malý, na druhé straně barikády Richard Adam. Středočeši nastříleli v uplynulých třech zápasech dohromady jednadvacet branek, patří jim pátá pozice.

SC Kolín – HC Lední Medvědi Pelhřimov 9:4 (2:3, 3:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 6. Malý (Panna, Kadlec st.), 7. Malý (Semirád, Březina), 28. Voženílek (Skokan, Krajňák), 35. Semirád (Kadlec st., Malý), 38. Panna (Semirád), 41. Březina (Panna, Semirád), 52. Krajňák, 57. Krajňák (st.), 58. Zumr (Havelka) – 4. Hadrava Marek (Adam, Hadrava Martin), 11. Votápek, 18. Adam, 47. Adam (Hadrava Martin, Kasalý F.).

Jihočeské derby i potřetí pro Kohouty

V tabulce jsou na tom výrazně lépe než jejich nedaleký soupeř a mnohem více si užívali i letošní vzájemné zápasy s Pískem. Kohouti z Tábora toužili po úspěchu na ledě Moravských Budějovic zvládnou také další venkovní počin. A povedlo se. Pašek sice poslal Písecké do trháku, jenže pak se Táborští rozjeli. Ve druhém i třetím dějství dali tři góly, dva z této šestice zásahů putovaly na osobní konto Radka Seidla. Kohouti porazili v jihočeském derby IHC Písek konečným výsledkem 6:2, překonali je i potřetí při aktuálně probíhajícím ročníku. Na druhý Nymburk jim chybí bod, na Havlíčkův Brod čtyři.

IHC Písek – HC Tábor 2:6 (1:0, 0:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 13. Pašek (Vlček, Kepka), 55. Urbanec (Šuhaj) – 27. Severa (Seidl, Kanov), 29. Vaniš (Točík, Heršálek), 29. Seidl, 49. Seidl (Hlaveš, Krátoška), 60. Matušík (Točík), 60. Krátoška (Seidl).

Vajgar zastavil hrozivou šňůru proher

Když hráči Jindřichova Hradce naposledy slavili bodový zisk, byl ještě říjen loňského kalendářního roku. Ano, čtete správně. Vajgar si k dnešnímu duelu do Českých Budějovic vezl třináct porážek za sebou a pouhé čtyři body v tabulce. A hosté vycítili v klání předposledního s posledním příležitost. Utkání dvou nejhůře postavených celků skupiny Střed prostřelo jedenáct branek. Jindřichův Hradec měl utvořený dostatečný náskok, o který ovšem postupně přicházel. Posledního gólu stíhající David Servis docílil v 59. minutě, to snižoval na 5:6. Dále se výsledek neměnil. Vajgar utnul bodové sucho a po boji veze domů vítězství. Dvě branky zapsal David Jaša.

HC David Servis České Budějovice – KLH Vajgar Jindřichův Hradec 5:6 (1:1, 0:3, 4:2)
Branky a nahrávky: 2. Sumerauer (Babchuk), 46. Marek (Bárta), 54. Vylíčil (Chaloupka, Babchuk), 56. Bárta (Fleischmann., Žáček), 59. Vylíčil (Ferebauer, Žáček) – 2. Šalamoun (Pípal), 23. Hrouda (Červený), 33. Jaša (Lazorišák), 35. Šalamoun (Jaša), 47. Bílek (Kundrát), 48. Jaša (Šalamoun, Lazorišák).

SKUPINA VÝCHOD

Opava přehrála Nový Jičín a utekla mu v tabulce

Jestliže se chtěl Nový Jičín ucházet o pátou příčku průběžného pořadí, potřeboval uspět proti Slezanu. Opava přijela k nedalekému soupeři posílena dvě výhrami za sebou, nezaváhala ani tentokrát. Rozhodnuto bylo prakticky během deseti minut, přesně za takovou dobu první třetiny hosté nasázeli soupeři do sítě tři puky. Ve 39. minutě sice novojičínská družina stáhla manko na rozdíl jediného gólu, leč závěr zápasu Opavští zvládli na výbornou. Černý s Chalupou určili konečnou podobu výsledku 5:2, hostující celek bere tři body, před Novým Jičínem si upevňuje náskok.

HK Nový Jičín – HC Slezan Opava 2:5 (0:3, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 27. Málek (Iláš), 39. Slovák (Málek) – 5. Pavelek (Galvas), 7. Polok (Wolf, Selingr), 11. Štindl (Fedor, Slavík), 59. L. Černý (Vítek), 60. Chalupa (Vítek).

Valašské Meziříčí zatopilo Drtičům

Čtvrtí Jihomoravané se na vítězství proti osmému týmu tabulky nadřeli, v prvním i druhém dějství s ním sehráli výsledkově vyrovnaný duel. Hokejisté z Valašska nejdříve otočili nepříznivé skóre 0:2 ve svůj prospěch, po čtyřiceti minutách však na světelné tabuli diváci sledovali průběžný stav 3:3. Domácím vyšlo třetí dějství daleko lépe. Oslavovali hned třikrát, obávaný střelec Hodonína Petr Jurča zkompletoval hattrick a Drtiči už vedení nepustili. Po předešlé prohře s Opavou si tedy spravili chuť vítězstvím 6:4.

SHK Hodonín – HC Bobři Valašské Meziříčí 6:4 (2:2, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 5. Jurča (Miklík, Vaněk), 7. Jurča (Vaněk), 39. Peš (Hajný), 45. Jurča (Vrána), 53. Kuba (Peš, Kadlec), 60. Kadlec (Pokorný, Kuba) – 10. Hladiš, 12. Dvořák (Vrba), 37. Pořický (Dvořák), 48. Varga Mir. (Podešva, Kubo).

Draci srazili Porubu a zůstávají třetí

Čtyři vzájemné zápasy a z toho třikrát odcházeli s dobrou náladou do kabin modro-žlutí. Šumperk letos na ostravský klub umí, nyní však poprvé Porubu vyřídil jednoznačným poměrem. Mančaft z podhůří Jeseníků výborně vstoupil do zápasu, dvakrát do první sirény měnil statistiky útočník hostů Pavel Sedláček. To ještě nevěděl, že trefou ze 20. minuty rozhodl. Jindy produktivní svěřenci Tomáše Sršně totiž gólově procitli jedinkrát, Draci k tomu přidali za brankáře Kubáně další tři kotouče. Závěrečné drama se nekonalo, Šumperští vítězí podruhé v řadě a uhájili třetí místo. Poruba naopak střídá porážky s výhrami.

HC RT TORAX PORUBA 2011 – Draci Šumperk 1:5 (0:2, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 30. Smrčka (Sztefek, Kaluže) – 13. Sedláček (Novosad, Ostřanský), 20. Sedláček (Sedlák, Novosad), 29. Fischer (Cink, Králík), 44. Cink (Fischer, Králík), 48. Matějka.

Brno málem šokovalo Vsetín

Na tento mač ani jedna strana dlouho nezapomene! Asi málokdo čekal, že souboj posledního s prvním nabídne napětí až do poslední vteřiny. Jindy suverénní Vsetín měl co dělat, aby v Brně vydřel všechny tři body, Technika houževnatě vzdorovala. Sovy nejdříve vedly. Přestože Valaši dle očekávání nenechali nic náhodě a začali taktéž produkovat branky, deváté Technice ani jednou výrazně neodskočili. Když už v 55. minutě ROBE drželo náskok 6:4, domácí ještě jednou odpověděli necelé dvě minuty před poslední sirénou. Víc ale nestihli. Kádry Brna a Vsetína se postaraly o možná nejzajímavější utkání večera, Jihomoravanům chyběl k senzaci kousíček.

HC Technika Brno – VHK ROBE Vsetín 5:6 (2:3, 1:1, 2:2)
Branky a nahrávky: 4. Brzobohatý P. (Florek, Medek), 9. Švaňhal (Švejda), 29. Stehlík (Vágner), 48. Benýšk (Bustin), 59. Benýšek (Bustin) – 5. Mojžíš (Luka), 6. Luka (Kolařík), 13. Kucharzcyk (Luka, Kolařík), 37. Zúbek (Čech), 52. Šilhavý (Vávra), 55. Luka (Čuřík, Šilhavý).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz