Energie trápila favorita, nakonec padla. Hodně nás to mrzí, říká Skuhravý

Foto: Jan Čech, hokejkv.cz

Jednatřicáté kolo proti sobě svedlo týmy z opačných pólů extraligové tabulky. Vedoucí Oceláři na ledě WERK ARENY hostili karlovarskou Energii, utkání nakonec bylo mnohem vyrovnanější, než se předpovídalo. Slezané o své výhře rozhodli až v poslední dvacetiminutovce, kdy od hostů dostali dárek v podobě dvouminutové početní výhody pěti proti třem. „Tohle si proti nim nemůžeme dovolit,“ smutnil Václav Skuhravý.

První s posledním, výsledek měl být jednoznačný. Karlovy Vary vyvrátily veškeré prognózy a byly Třinci více než důstojným soupeřem. „Jeli jsme do Třince s tím, že to musíme odmakat a ubojovat. Hrát poctivě dozadu, to se nám dvě třetiny dařilo, domácí neměli moc šancí. My naopak měli dobrý vstup do utkání, bylo tam několik střel. Rozhodlo se to až v poslední třetině,“ lituje.

Energetici přitom nezačali vůbec špatně, poslední tým tabulky držel s favoritem krok překvapivě dlouho, body do tabulky si ale Karlovarští nepřipsali. „Body z toho nejsou a velmi nás to mrzí. Myslím, že jsme v Třinci neodehráli vůbec špatné utkání. Zápas se lámal až ve třetí třetině, první dvě to bylo velmi vyrovnané. Pak jsme ale dostali blbý gól na 2:1. A velkou chybou bylo to dvouminutové oslabení ve třech, to se nám nepovedlo ubránit a inkasovali jsme,“ hodnotí Skuhravý čtvrteční klání.

„Šli jsme na dvě minuty do třech a proti takhle silnému mančaftu to je strašně dlouhá doba. Tohle si proti nim nemůžeme dovolit.“

Za zlomový moment lze označit dvouminutovou dvojnásobnou početní výhodu domácích. Sudí signalizovali trest pro Tomáše Haranta za podražení Marosze, stejného hráče o chviličku později pak k ledu složit Tomáš Dujsík. „Přesně nevím, co se tam stalo. Šel jsem z ledu, takže jsem to viděl ze střídačky. Slyšel jsem, že budeme vylučovaní, pak se to mlelo a vyloučili naše dva hráče. Třineckého žádného. Šli jsme na dvě minuty do třech a proti takhle silnému mančaftu to je strašně dlouhá doba. Tohle si proti nim nemůžeme dovolit,“ ví karlovarský kapitán.

Přesilovku po jednapadesáti vteřinách využil Jakub Petružálek, ani třetí branka domácích ale neutnula odpor Karlových Varů. Hosté srovnali zásluhou Patricka Mullanea, definitivní tečku za utkáním tak při hostující power play musel udělat třinecký Kane. „Odvolali jsme brankáře, oni bohužel skórovali. Měli tam ale vysokou hůl, tohle by rozhodčí měli pískat. Oni to ale nepískli, my inkasovali a bylo po zápase,“ pokračuje Skuhravý v hodnocení zápasu.

Právě sedmatřicetiletý útočník byl tím, kdo ve druhé třetině rychle srovnal krok. Václav Skuhravý rychlou stahovačkou obešel bránícího Hrabala a skóroval. „To byla náhoda, většinou střílím přes beka. Viděl jsem ale, že bek trošku podklouzl a já byl docela v jízdě. Na mně až v moc velké, takže jsem se toho docela bál,“ směje se a pokračuje. „Nejdřív jsem chtěl střílet nahoru na lapačku, to ale měl dobře pokryté. Tak jsem zvolil střelu mezi betony a vyšlo to.“

„S tou potencí máme problémy s více týmy, není to jen o bránění Třince. Největší problém je v nás, ne v nich. Celkově dáváme strašně málo gólů."

Energie se proti Třinci prosadila po dvě stě dvanácti minutách, naposledy Západočeši překonali třineckou defenzívu 13. prosince loňského roku. A byl to právě Václav Skuhravý, kdo v domácím zápase rozvlnil síť. „Loni z Kladna jsem přišel na jeden zápas a bylo to zrovna proti Třinci. Skóroval jsem do prázdné branky. Nijak v hlavě jsme to ale neměli,“ dodává Skuhravý.

Kde lze hledat příčiny tak dlouhé série Energie proti Třinci bez vstřelené branky? Odpověď můžme najít ve zlepšené defenzivní hře Ocelářů, ale také v útoku Západočechů. „S tou potencí máme problémy s více týmy, není to jen o bránění Třince. Největší problém je v nás, ne v nich. Celkově dáváme strašně málo gólů,“ uzavírá Václav Skuhravý.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz