Energii jsme k ničemu nepustili, kvitoval při návratu na známý led sparťan Petr Gřegořek

13. ledna 2013, 19:50

Michal Žáček

Před devatenácti koly odešel z karlovarské kabiny se všemi věcmi a stěhoval se do pražské Sparty. V úvodním utkání poslední čtvrtiny Tipsport extraligy se na led karlovarské arény vrátil a svůj comeback oslavil vítěznou brankou. Řeč je o obránci Petru Gřegořkovi, který pět vteřin před koncem první třetiny vystřelil tři body svému mužstvu z Holešovic.

Na kostce nacházející se nad ledovou plochou svítil čas 19:55, když se k obránci pražské Sparty dostal puk na hokejku a ten ho dokázal prudce vystřelit a rozvlnit tak síť za zády Závorky. Petr Gřegořek spolu se svým týmem oslavoval první branku utkání a když hlasatel oznámil jako střelce utkání právě bývalého obránce Energie, musel se Gřegořek jen smát. Karlovarský kotel totiž začal hlasitě pískat. Tento mistr světa totiž nepatřil v poslední době zrovna mezi oblíbené.

„Když začala pískat celá hala, tak jsem se tomu musel smát. Co se s tím dá dělat. Samozřejmě oslavy po gólu nebyly, abych to tady zbytečně neprovokoval, i když nevím, proč se pískalo. Nebyl jsem tu zase takovou dobu, aby tady byly emoce. Nijak jinak zvláštně jsem to nevnímal,“ pousmál se nad situací ke konci prvního dějství hry Petr Gřegořek. V karlovarské šatně se objevoval po necelé tři sezony a za klub ze západu Čech stihl odehrát 107 utkání. Před návratem do Karlových Varů, tak nechal vypsat odměny za vítězství. A teď bude muset platit.

„Vždycky je to vypsané, takže něco budu muset dát. Je to standardní ve všech týmech,“ potvrdil Gřegořek. Sparta byla po většinu utkání lepším mužstvem, což potvrdila i dvěma vstřelenými góly. Energie se sice tlačila do útoku a snažila se hru vyrovnat, ale na výbornou defenzivu pražských hráčů byla marná. „Byl to ospalý hokej. Totálně. Poslední dobou jsme hráli zápasy ve velkém tempu. Dneska to nebylo nic a nebyla tu ani moc dobrá atmosféra. Vím, že když jsem tu hrál s Varami, tak tu byly lepší zápasy proti Spartě. Myslím si, že jsme Vary k ničemu nepustili,“ zhodnotil utkání po zápase mistr světa z roku 2010.

Energetici nedokázali vstřelit ani jednu branku a s vyloženími šancemi to pro ně také nebylo nijak oslnivé. V utkání 40. kola se trápila i elitní formace Karlových Varů včetně čtvrtého nejproduktivnějšího hráče extraligy Lukáše Pecha. „Jsou šikovní na puku. Když jim vyjde zápas, tak jsou schopni dát čtyři, pět branek za zápas a nikdo s tím nic neudělá. Dnes to, chválabohu pro nás, nevyšlo.“ Když Petr Gřegořek opouštěl tým HC Energie Karlovy Vary a stěhoval se do hlavního města České republiky, ani jedno z mužstev na tom nebylo zrovna nejlépe. Jak Energie, tak i Sparta okupovaly jedny z posledních příček Tipsport extraligy. Začátkem čtvrté čtvrtiny extraligy je na tom však sparťanský tým mnohem lépe a spíše než o předkolo bojuje o šestou příčku zajišťující přímý postup čtvrtfinále play off.

„Začátky tak dobré nebyly. Měli jsme patnáct nebo osmnáct bodů, a i když jsme ze začátku vyhrávali, tak to bylo díky Michalu Neuvirthovi, protože na nás chodilo padesát střel a bylo vidět, že je strach hrát. Postupně, když jsme udělali pár výsledků, tak sebevědomí přišlo a i hra se podstatně zlepšila. První zápasy poté, co jsem do Sparty přišel, tak jednoduché ale určitě nebyly,“ uvedl k výsledkům Sparty hráč s šestnáctkou na zádech. Když Gřegořek odcházel do týmu s velkým "S" na hrudi, měl na svém kontě tři přesné zásahy.

Během působení ve Spartě stihl dát ještě jednu trefu a v zápase s Energií si své konto zlepšil o další trefu, kterou navíc získal svému mužstvu tři body. „Pozice ve Spartě je trochu jiná než v Energii. Ve Varech jsme byli na ledě v podstatě furt, hráli jsme v první pětce. Když to přeženu, tak jsme hráli, kdy chceme, samozřejmě řečeno v uvozovkách. Na Spartě je sedm, osm výborných beků a ta pozice je jiná. Potřebovali jsme se zvednout a hrát jako tým a ono to funguje,“ poznamenal velice dobře naladěný Petr Gřegořek, jehož tým v posledních utkáních stoupá tabulkou jako žádný jiný v extralize.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz