Góly 49. kola TELH: Říčkův lob, Štenclova koupačka a Plíhalův vzorec

Foto: Jiří Zaňát, hokej.zlin.cz

22. února 2015, 21:50

Milan Sochor

Základní část Tipsport extraligy se pomalu, ale jistě blíží ke svému konci, dnes bylo na programu již 49. kolo. Dnešní porce zápasů nabídla dohromady 42 gólů, mezi kterými se našly pohledné i kuriózní branky. Do našeho výběru těch nejlepších se vešly Tomášem Plíhalem zakončená přesilovková kombinace, průnik obranou Petra Jelínka, přehození brankáře v podání Roberta Říčky (na snímku), jesle Dominika Pacovského a vykoupání gólmana od Jana Štencela.

Plíhal zakončil přesilovkový vzorec (TRI – KOM 4:1)

Souboj celků z čela tabulky začal lépe pro domácí Třinec. Dvojice brněnských hráčů usedla na trestnou lavici a Ocelářům se naskytla dvojnásobná početní výhoda, kterou nepohrdli. Celá akce začala u Tomáše Plíhala, který poslal puk na modrou čáru Eriku Hrňovi, jenž perfektním pasem přes úhlopříčku pásma našel Štefana Ružičku, aby mohl dorýsovat pomyslný trojúhelník a vrátit kotouč prvně jmenovanému hráči, jemuž nedělalo potíže z úhlu trefit odkrytou část klece a postavit tak pevné základy pro vítězství svého mužstva.

Buldok Jelínek nekompromisně skóroval (PLZ – LIB 3:4p)

Indiáni na svém ledě vedli již 3:1, přesto nakonec brali pouze jeden bod za porážku po prodloužení. Liberecký obrat nastartoval Petr Jelínek. Třicetiletý útočník se ujal puku po přihrávce Radima Šimka kousek před polovinou hřiště a prosmýkl se až do útočného pásma, kde dlouhou bekhendovou kličkou obešel Vojtěcha Mozíka. Následně si v blízkosti domácí klece bleskově připravil kotouč na forhendovou stranu a zasunul kotouč za bezmocného Matěje Machovského.

Říčkův lob znamenal vyrovnání (KVA – ZLN 3:4sn)

Také utkání mezi Karlovými Vary a Zlínem přineslo vzpouru hostujícího družstva, které se dokázalo vypořádat s dvoubrankovým mankem. Roman Vlach vyslal tvrdou ránu od levého hrazení, kterou Tomáš Závorka vyrazil pouze před sebe. K odraženému puku, který neposedně poskakoval, se jako první dostal Robert Říčka a trefil ho bekhendem tak šikovně, že černý kus gumy vylétl obloučkem do vzduchu, díky teči domácího beka ještě jemně změnil směr, a přes brankářovo rameno doplachtil až do sítě.

Pacovský se trefil mezi betony (MBL – OLO 6:3)

V duelu týmů, které si vybojovaly místo mezi tuzemskou hokejovou smetánkou v loňské baráži, padlo celkem devět gólů, po celou dobu však za delší konec provazu tahala domácí Mladá Boleslav, jejž vedla již od úvodní minuty. Netrvalo dlouho a Olomouc ztrácela už dvě branky. Václav Kočí pasem přes celé hřiště poslal do úniku Dominika Pacovského, jenž nejprve tváří v tvář gólmanovi naznačil střelu, poté ale krátce zamíchal s pukem a poslal jej přesně mezi betony, které Tomáš Vošvrda nestihl včas sklapnout.

Štencel vykoupal Francouze (LIT – VIT 5:1)

Hokejisté Vítkovic na ledě druhého Litvínova neprožívali příliš vydařený zápas, domácí výběr měl průběh utkání ve své moci. Hosté se v závěru mohli těšit alespoň z čestné trefy, která lahodila oku fanouška, Pavlu Francouzovi ovšem zmařila plány na vychytanou nulu. Ondřej Roman měl namířeno za bránu, než se tam ale dostal, všiml si mezi kruhy najíždějícího a trestuhodně volného Jana Štencela, jenž si po převzetí přihrávky položil Pavla Francouze na zem a zametl kotouč do klece kolem jeho pravého betonu.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz