Góly TELH: Geniální stahovačka Lakatoše, průnik Štencla nebo růžek Lence

Foto: Jiří Princ, hcbilitygri.cz

31. října 2016, 17:58

Ladislav Vácha

Excelentní sóla, vytříbené technické kousky i dokonalé střely. To vše nabídlo 17. kolo Tipsport extraligy. Mrkněte se na luxusní sólo libereckého mladíka Dominika Lakatoše s ohromující stahovačkou, vynikající útočný výlet brněnského beka Jana Štencla, mazanou kličku soupeřovu brankáři v podání Rostislava Marosze, dělovou ránu Radane Lence do vikýře a oslňující narážečku Martina Zaťoviče s Martinem Dočekalem.

Marosz chytře objel gólmana (TRI – SPA 3:2)

Třinec doma po úvodní dvacetiminutovce prohrával se Spartou, ale hned na začátku prostřední části se radoval díky prvotřídní brance z vyrovnání! Při přesilovce Josef Hrabal přihrál Rastislavu Špirkovi, jenž několikrát zamíchal s pukem a od mantinelu našel křížnou přihrávkou v levém kruhu volného Rostislava Marosze. Pětadvacetiletý útočník už se ocitl v těžkém palebném úhlu, ale nečekaně objel vyjetého gólmana Pöpperleho, a i když byl faulován, bekhendovou střelou o hůl protihráče Nedomlela poslal kotouč do sítě. Chytrý manévr! 

Lenc nechytatelně vymetl šibenici (ZLN – MBL 1:5)

Mladá Boleslav ukořistila všechny tři body ve Zlíně, k čemuž jí výrazně pomohl čtvrtý gól. A to opravdu povedený! Petr Vampola na sebe navázal pozornost protihráčů a zatáhl puk až za soupeřovu bránu, odkud v pádu adresoval přesný pas Radanu Lencovi. Levé křídlo druhého útoku si rychle srovnalo puk na hůl a z mezikruží vypustilo smrtící dělovku, jež zapadla přesně do pravého horního rohu Kašíkovy brány.

Lakatoš vystřihl ukázkové sólo (LIB – PCE 4:2)

Tomu se říká mít šikovné ruce a potřebnou hokejovou drzost! Velký liberecký talent Dominik Lakatoš v bitvě s Pardubicemi přebral za nerozhodného stavu 2:2 kotouč od Lukáše Krenželoka, natlačil se do útočného území, elegantní stahovačkou obešel protihráče a z mírného úhlu na pravé straně se trefil pod horní tyčku Maxwellovy svatyně. Nádhera!

Štencel uspěl díky dravému průniku (KOM – PLZ 8:5)

kometa svedla v domácím prostředí divokou přestřelku s Plzní, a i když na konci první třetiny nabrala nejtěsnější manko, dokázala v úvodu druhého dějství poměrně rychle vyrovnat. Jan Hruška nahrál v neutrální zóně rozjetému Janu Štenclovi, který na červené čáře přebral kotouč, odvážně se vrhl mezi přesilu protihráčů v pásmu Západočechů, šikovně se mezi nimi protáhl a svou hezkou individuální akci zakončil přesnou střelou pod víko. Krásný gól, který rozjásal natřískané ochozy DRFG Areny! 

Zaťovič využil parádní narážečku (KOM – PLZ 8:5)

Plzeň v Brně pořádně kousala a výrazné uklidnění na hole hráčů Komety vnesla jejich skvostná trefa z 55. minuty. Michal Gulaši vykouzlil nadýchanou přihrávku a ještě z obranného pásma vysunul na útočné modré čáře dopředu Martina Zaťovičw. Letní posila celku z moravské metropole si výborně narazila hrací předmět s Martinem Dočekalem, jenž si sjel mezi kruhy, a zblízka už jen pohodlně zametla kus černé gumy za záda bezmocného brankáře Hyláka. Oslňující kombinace, jež může kandidovat na vysoké umístění v populární anketě Zlatá helma! 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz