Hokej v číslech: Hovorkův snový debut. Komu se dařilo v oslabení?

Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Po Chance lize zahájila jubilejní 30. ročník i nejvyšší česká soutěž. Milukáš Hovorka si při svém debutu vedl skvěle, kdo další bude na první zápas nové sezony vzpomínat s úsměvem?

Hrachovina zneškodnil mistra. Oceláři narazili na České Budějovice opět hned v úvodním kole, ale zatímco loni prostřelili Dominika Hrachovinu čtyřikrát a Motor se nezmohl na jedinou branku, letos byl průběh opačný. Úřadující šampioni vyslali na českobudějovického gólmana celkem 44 střel, ovšem žádná z nich neskončila za jeho zády a Hrachovina se tak stal jediným brankářem, který na úvod sezony zapsal čisté konto.

Zohornův povedený návrat. Po roce stráveném ve Švédsku se vrátil Tomáš Zohorna zpátky domů a lepší vstup do sezony si přát nemohl. Svým gólem v čase 58:55 si vynutil prodloužení a zkompletoval jako první v novém ročníku hattrick.

Mueller zářil i v novém dresu. Peter Mueller potvrdil roli střelce hned v prvním ostrém zápase. Vítkovicím přispěl k výhře dvěma brankami, a navíc si skvěle sedl se svým jmenovcem a krajanem Peterem Kriegerem, který mu přihrál na oba góly.

Buly = Plekanec. Nejvíce vhazovaní absolvoval v prvním kole nepřekvapivě kladenský kapitán Tomáš Plekanec. Z celkových 38 jich dokázal vyhrát 16, což dává 42% úspěšnost. Tentokrát však nebyl ze svého týmu nejúspěšnější. Lepší skóre zaznamenali všichni tři zbývající centři Kladna – Jakub Klepiš, Ladislav Zikmund i Miroslav Indrák.

Obětavec Švrček. Olomoucký obránce Jan Švrček strávil na ledě přes 18 minut, a i díky jeho šesti zblokovaným střelám dokázali kohouti uhájit v Plzni jednogólový náskok.

Snový debut Hovorky. Jednadvacetiletého slávistického odchovance si po skvělé sezoně v Chance lize jako posilu vyhlédl českobudějovický Motor a hned při jeho prvním startu v nejvyšší soutěži mu trenéři dopřáli pořádnou porci minut na ledě (22 minut a 28 sekund). Mikuláš Hovorka se jim za důvěru odvděčil gólem hned ve svém prvním střídání.  A jelikož to byla jeho jediná střela na branku, má ve statistikách stoprocentní úspěšnost střelby.

Nálož minut pro pardubické trio. Nejvytíženějším hráčem prvního kola se stal pardubický Peter Čerešňák. Ten na ledě strávil celkem 27 minut a 34 sekund. Hned za ním byly další letní posily Dynama, Tomáš Zohorna (27:12) a Lukáš Radil (26:02). Explzeňský obránce však na rozdíl od zbylých dvou nezaznamenal ani bod.

Němeček obstál při oslabení. Sparta se stala nejtrestanějším týmem kola, když obdržela hned 18 trestných minut. Kvůli tomu strávil David Němeček 6 minut a 18 vteřin při početní nevýhodě, tedy téměř třetinu svého pobytu na ledě. Přesto nebyl u inkasované branky.

Gewiese pilným střelcem. Vítkovice prověřily litvínovského brankáře Zajíčka 38 střelami. Sedm z nich vyslal ze své hokejky obránce Petr Gewiese, díky čemuž se stal nejčastěji střílejícím hráčem (společně s pardubickým Hykou). Ani jedna z jeho střel se však neujala.

Hyka sbíral plusové body. Pardubice v přestřelce s Kladnem vstřelily pět branek. U čtyřech z nich byl na ledě Tomáš Hyka, který tak vládne statistice +/-. Na opačné straně se nachází karlovarské duo Michal Plutnar a Tomáš Bartejs (oba -3).

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz