Hokej v číslech: Kolo rozjetých hvězd! Stříleli Frolík i Gulaš, Kovář má nulu

Foto: Facebook HC Sparta Praha

Extraliga už je v plném proudu a v neděli se odehrálo kompletní druhé kolo. V tom se výrazně prosadila spousta ligových hvězd, které tak zatím dostávají své pověsti. Kdo v druhém hracím kole zazářil?

Kovářova první nula. Jakub Kovář přicházel do Sparty s jediným cílem. Zlomit sparťanské prokletí a konečně do týmu přivést právoplatnou jedničku. Zatímco v prvním kole dostal čtyři branky od Bruslařů, v tom dalším – prvním domácím – se natěšeným fanouškům předvedl nejlepším možným způsobem. Vymazal Litvínov a kromě tří bodů oslavil i první čisté konto.

Motor válí. České Budějovice možná překvapují i samy sebe. Jistě, jsou odehrána teprve dvě kola, avšak zatím to šlape. Skalpy Třince a Komety nejdou brát na lehkou váhu. Klíč k úspěchu? Zatím famózní speciální týmy. V oslavení je Motor stoprocentní, navrch využil tři čtvrtiny svých přesilovek.

Mueller je... Mueller. Jestli měl kdokoliv pochyby o tom, jak se americkému chasníkovi povede v novém působišti, může je s klidem v duši smést ze stolu. V prvním kole se někdejší hvězda Komety uvedla dvěma brankami a v neděli proti Plzni svůj počin zopakovala. Mimochodem, její parťák z první lajny Peter Krieger má na kontě už pět asistencí.

Otočka – v hlavní roli Michael Frolík. Obrovsky oddechnout si po utkání s Kladnem musel Michael Frolík. V prvním zápase byl bez bodu, teď však vstřelil dvě branky. Navíc obě obrovsky důležité. Tou první srovnal na 1:1, druhou zase na 3:3. Bílí Tygři navíc prohrávali už o dva góly, Frolík tak zavelel k obratu, který v nájezdech dokonal Michal Birner.

Rozložené síly Třince. Oceláři sice v Pardubicích vstřelili tři branky, avšak že by někdo vyloženě zazářil, to se říct nedá. Třinec zase vytáhl svou zbraň v podobě širokého kádru a hned osm borců si připsalo minimálně jeden bod. Jediný, kdo vyčníval, byl dvoubodový Tomáš Marcinko.

Úsporná Olomouc. Dva zápasy, dvě výhry, dvakrát výsledek 2:1. Ne, není řeč o fotbalové Plzni, ale o hokejové Olomouci, která zatím zůstává stoprocentní, a to především díky své pečlivé a zodpovědné hře. Žádné velké střelecké hody, ale úsporný náskok. Čtyři góly stačí, drahoušku!

Gulašovo představení. O Budějovicích už sice byla řeč, ale u jejich střelce číslo jedna Milana Gulaše se nelze nezastavit ještě jednou. Diváci na téměř vyprodaném utkání mohli vidět hattrick, kapitán Motoru se trefil třikrát mezi 35. a 56. minutou.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz