Hořkost? Ne, vděčnost. Vrhel ukázal přístup, který zahřeje!

Foto: Jan Beneš, Český hokej

26. prosince 2021, 13:27

Martin Voltr

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) Jasně, můžeme se bavit o výhrách a porážkách, o kanadských bodech. A taky že během juniorského šampionátu budeme. Ale jedna věc zahřála už před jeho začátkem. Přitom taková blbost, jak by řekla Simona Stašová...

Totiž: Stanislav Vrhel byl jedním ze tří hráčů, kteří odnesli poslední zúžení sestavy juniorské reprezentace před startem mistrovství světa.

Na Štedrý den prostě nechcete za žádnou cenu slyšet, že si po večeři musíte sbalit kufry a druhý den ráno sednout na letadlo. Můžete hokejistům závidět ledacos, ale tohle fakt ne.

Ale o to víc potěší, když pak vidíte Vrhelovu reakci.

„Tak aspoň v botech jsem pocítil, jak se na tomhle ledě a krásným zimáku cítí hráči NHL… I přestože jsem se nedostal do závěrečné nominace na MSJ, i tak mi bylo ctí vůbec poprvé se podívat na nový kontinent s národním týmem, což byl vždycky můj sen!“ vzkázal na svém instagramu.

„Moc rád jsem tu byl a s klukama oslavil narozeniny a Vánoce,“ připomněl, že v pondělí dovršil devatenáct let. „Byla to opravdu zábava a nezapomenutelný zážitek!“

A dodal: „Klukům přeji hodně štěstí a hlavně zdraví a úspěch v turnaji! KLUCI DRŽTE SE!“

Foto: Instagram Stanislava Vrhela

Čekali byste pocit křivdy, uctivé mlčení... Ale ne tohle.

Tohle je přístup, který chceme všichni vidět. Fanoušci, novináři, trenéři. I trenér Mlejnek, byť vlastně on mu „krutým“ verdiktem ukončil juniorskou reprezentační kariéru.

„Je to nádherné. Jsem toho názoru, že ti hráči to neříkají jen tak pro nic za nic. Snažili jsme se jim v průběhu sezony předat to nejlepší a cítím, že i oni sami to takhle berou. Jednoznačně si toho vážím, stejně jako dalších reakcí hráčů,“ ocenil český kouč.

Tím spíš v realitě současnosti, která alespoň na sociálních sítích obnáší neustálé bombardování vrozeným českým negativismem. „Strašně milé bylo, že nám popřál šťastný vstup do turnaje i Ondra Pšenička, který byl v loňské sezoně taky vyřazen právě v této době,“ řekl Mlejnek.

I bez dalších slov byste na českém kouči poznali, jak ho zdrtilo, že hráče musel poslat domů, aniž by Češi odehráli v dějišti šampionátu jediný přípravný duel.

O ten první přišli všichni, ale ten druhý zhatil výskyt covidu-19 ve švýcarském týmu.

„Byla to téměř zoufalá situace. Není jednoduché hráčům takového věku na Štědrý den vzkazovat, že se nevešli na zúženou soupisku, když jsme neodehráli utkání. Není to jednoduché jak pro ně, tak pro nás,“ pravil zachmuřený Mlejnek.

Pro Matěje Pinkase a Jaroslava Chmelaře budiž útěchou, že si na mistrovství můžou ještě zahrát za rok. „Věřím, že si v příští sezoně řeknou o přímou nominaci. Standa Vrhel už bohužel nikoli. Bez ohledu na to, jakého jsou ročníku, to pro nás ale byla opravdu velmi těžká situace,“ opakoval trenér.

Poslední jmenovaný si aspoň řekl o respekt.

Hokejově se ještě vypracuje. Ale přístup? To je základ, na kterém může vystavět všechno ostatní.

„Věřím, že byť neprošli do nominace, těmito charaktery si hráči nakonec můžou říct o místo v profi hokeji. Třeba už v následující sezoně,“ dodal Mlejnek.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz