Impuls pro Grígera? Řídil debakl Slováků nad Švýcary

Foto: hockeyslovakia.sk

11. listopadu 2021, 19:13

Marek Hedbávný

Slovensko na Německém poháru šokovalo Švýcary – výhru 7:1 řídil liberecký útočník Dávid Gríger, který skóroval hned dvakrát a k tomu přidal asistenci.

Slovensko porazilo Švýcarsko po dlouhých pěti letech. Navíc jde o vůbec první výhru Craiga Ramsayho na slovenské střídačce proti švýcarské reprezentaci.

Dlouho přitom nic nenasvědčovalo tomu, že by Slováci mohli svému sokovi uštědřit takový debakl – po 46 minutách bylo skóre 2:1 v jejich prospěch.

Jenže pak se začaly dít věci...

Místo závěrečného betonu a bránění hubeného vedení spustilo Slovensko ofenzivní kolotoč: hned čtyři góly padly v rozmezí 58. a 60. minuty. Nutno dodat, že dvě při švýcarské hře bez brankáře.

Tak či tak, Slovensko, které nemohlo nasadit vinou karantény čtyři hráče a nastoupilo pouze se třemi lajnami, odstartovalo Německý pohár fantasticky. Ve zbytku týdne ho čekají ještě duely s béčkem Ruska a domácími Němci.

Reprezentační turnaj může být vzpruhou pro libereckého útočníka Dávida Grígera. V Tipsport extralize se letos hodně trápí: ve 20 zápasech získal pouze čtyři body. Zlepšení ukázal už v posledních dvou extraligových kolech, no a nyní zazářil na mezinárodní scéně... Vrací se do své obvyklé formy?

SLOVENSKO – ŠVÝCARSKO 7:1 (1:1, 1:0, 5:0)

Branky a nahrávky: 3. Gríger (Krištof, Holešinský), 30. Gríger (Šiška), 46. Krištof (Takáč, Mešár), 58. Holešinský (Regenda), 59. Vitaloš, 59. Takáč (Krištof), 60. Hrehorčák (Gríger, Mudrák) – 13. Corvi (Moser).
Rozhodčí: Ansons (Lotyšsko), Schrader – Merten (oba Německo), Hancock (USA).
Vyloučení: 2:5, navíc Thürkauf (Švýcarsko) 5 minut plus do konce zápasu.
Využití: 2:0.
Nejlepší hráči: Filip Mešár – Enzo Corvi.
Slovensko: Tomek – Kňažko, Čerešňák, Rosandič, Gachulinec, Koch, Vitaloš, Mudrák – Takáč, Krištof, Mešár – Regenda, Roman, Holešinský – Gríger, Šiška, Hrehorčák. Trenér: Ramsay.
Švýcarsko: Wüthrich – Alatalo, Untersander, Müller, Weber, Riva, Schlumpf, Frick, Karrer – Andrighetto, Corvi, Moser – Vermin, Ambühl, Martschini – Pestoni, Thürkauf, Fazzini – Bertaggia, Schmid, Moy – Eggenberger. Trenér: Fischer.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz