Jágr řídil velký obrat Rytířů. Motor znovu bez bodů, baráži dál vládne Dynamo

Foto: Jan Pidrman, pratikladno.cz

Nevídaný duel předvedli v 5. kole baráže hokejisté Kladna a Chomutova. Hosté začali parádně, díky hattricku Pavla Klhůfka rychle vedli o tři góly, Jenomže pak Rytíři zabrali a čtyřmi trefami v řadě dokázali skóre otočit. Jízdě velel Jaromír Jágr, Kladno si díky výhře 4:3 pojistilo druhé místo. Slaví i Dynamo, které je stále bez porážky, rozjeté Pardubice tentokrát přehrály Motor.

Piráti zhasli, Rytíři otočili z 0:3 na 4:3!

Důležitá bitva měla šokující úvod. Piráti, kteří v pátek inkasovali od Dynama debakl 0:7, nastříleli během čtyř minut a 53 vteřin tři góly. O všechny se postaral Pavel Klhůfek, rekordně rychlý hattrick zahájil poté, co domácí Redlich spálil tutovku a Klhůfek vzápětí proměnil přečíslení. Srovnat mohl Jaromír Jágr, jenomže trefil tyč. To samé se přihodilo Ladislavu Zikmundovi, načež na opačné straně podruhé udeřil Klhůfek.

Chomutovský útočník pak za necelé dvě minuty ještě využil přesilovku, pro Rytíře to byl hodně tvrdý direkt. Ovšem brzy se oklepali. Při dvojnásobné početní výhodě se trefil Ladislav Zikmund, v následné klasické přesilovce pak Jaromír Jágr. Hokejisté Kladna dřeli, prostřední třetina už zdaleka nenabídla takovou divočinu jako ta první. Domácí dokázali vyrovnat, ve 37. minutě se po chybě hostů dostal k puku Andre Lakos, uvolnil Tomáše Kauta a ten mířil přesně.

V posledním dvacetiminutovce domácí dokonali nevídaný obrat. Ve 43. minutě zařídil čtvrtý gól pro Kladno obránce Martin Kehar a Rytíři pak už náskok pohlídali až do konce. Středočeši tedy v baráži slaví první skalp extraligového klubu, díky vítězství 4:3 si pojistili druhé místo. Piráti prohráli počtvrté za sebou.

David Čermák (trenér Kladna): „Pro nás to byl hororový začátek. Po šesti minutách šly tři střely na bránu a Chomutov vedl 3:0. Nám strašně pomohly přesilovky, kdy jsme snížili na 2:3. Tím jsme se dostali do hry a po zbytek zápasu jsme byli aktivnější. Měli jsme víc brankových příležitostí a povedlo se nám zápas otočit."

Jan Šťastný (asistent trenéra Chomutova): „Po dlouhé době jsme měli parádní vstup, vedli jsme 3:0 a směřovali k tomu, co jsme chtěli dokázat. Bohužel přišlo sedm minut nedisciplinovanosti a vrátili jsme Kladno do hry přesilovkami. Jarda Jágr a Tomáš Plekanec jsou pořád hráči, kteří v přesilovkové formaci dominují. Tím se domácí vrátili do zápasu a s námi do zamávalo. Na druhou stranu i za stavu 3:2 byly pořád šance, abychom vsítili čtvrtou branku a zvýšili na dvougólový rozdíl. Bohužel jsme je nedali a přišel trest. Špatně jsme rozehráli kotouč, domácí srovnali. Ve třetí třetině bylo jasné, že kdo dá gól, tak asi zvítězí. My bohužel udělali jednu chybu a soupeř ji potrestal. I když jsme měli famózní závěr a gól visel ve vzduchu, tak jsme nedokázali utkání alespoň zremizovat a bodovat. Na druhou stranu musím vyzdvihnout náš tým. Už bylo vidět, že se nám vrací energie a jsme konečně trochu tam, kde jsme chtěli být. Jsme v těžké situaci, ale pořád je sedm zápasů do konce. Sice ležíme v rakvi, ale víko ještě není přiklopené. Věřím, že se ještě popereme ze všech sil."

RYTÍŘI KLADNO – PIRÁTI CHOMUTOV 4:3 (2:3, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 12. Zikmund (Jágr, Plekanec), 13. Jágr (Plekanec), 37. T. Kaut (Lakos), 43. Kehar (Zikmund) – 2. Klhůfek (V. Růžička), 5. Klhůfek, 7. Klhůfek
Rozhodčí: Jeřábek, Svoboda – Brejcha, Jelínek.
Vyloučení: 3:5.
Využití: 2:1.
Střely na branku: 30:22.
Diváci: 5015.
Rytíři Kladno: Cikánek – Kehar, Říha, Zajíc, Nash, P. Hořava, Lakos – Zikmund, Plekanec, Jágr – Strnad, Vampola, Redlich – Svedlund, Machač, Melka – Š. Bláha, T. Kaut, Hajný. Trenéři: Lidický, Čermák a Kregl.
Piráti Chomutov: Peters – Jank, Flemming, L. Kovář, Knot, Dietz, Štich, Trefný – Sklenář, Růžička ml., Klhůfek – Koblasa, Huml, T. Svoboda – Tomica, Vantuch, Duda – A. Dlouhý, Šťovíček, Chrpa. Trenéři: Růžička st., Martínek a J. Šťastný.

Motor dál čeká, Dynamo má už 15 bodů!

Předchozí dva zápasy s Kladnem ztratili, hokejisté Českých Budějovic věděli, že nutně potřebují zabrat proti Dynamu. Jenomže Východočeši mají skvělou formu, potvrdili to i u soutoku Vltavy s Malší. Úvod utkání nabídl vyrovnaný hokej. velkou šanci spálil Zdeněk Doležal, v závěru první třetiny se prosadili hosté.

Skóre otevřel obránce Nicholas Schaus, čtyři vteřiny před sirénou přidal americký obránce druhý gól – Schaus dorazil puk po střele Tomáše Rolinka. Jihočeši odpověděli 46 vteřin po startu druhé třetiny, z přesilovky skóroval Zdeněk Doležal. Za hosty odpověděl Petr Sýkora, když předvedl hezkou individuální akci, naděje domácích oživil v čase 39:40 zadák Karel Plášil.

Vývoj jako na houpačce pokračoval, ve 42. minutě přidal další gól hostů Rostislav Marosz. Načež na rozdíl jedné branky snížil Martin Novák. Ale pak už se skóre nezměnilo. Ačkoli se Motor snažil, proti favoritovi neuspěl a dál zůstává poslední. Dynamo válí, má pátou výhru v řadě a s 15 body se výrazně přibližuje záchraně.

Václav Prospal (trenér Č. Budějovic): „Sráží nás produktivita, efektivita, jde to ruku v ruce s detaily, o kterých jsem už mluvil po minulých zápasech. Měli jsme parádní start, v závěru první třetiny se ale Pardubice osmělily, my jsme se neudrželi na kotouči a do kabiny odcházeli za stavu 0:2. Je to fantastický, fantastický sport, ale někdy stojí za ho*no a je krutý. Dostali jsme špatný gól na 1:3, určitě ho ale nebudu svádět na brankáře. Mohl jsem Strmeně vyndat a dát tam Kváču. Proti Kladnu ale Honza chytil dvacet střel, tak proč by dneska nenastoupil? I on si to za celý rok zaslouží.“

Richard Král (asistent trenéra Pardubic): „Vyrovnané utkání, asi nejtěžší zápas baráže. Budějovice měly velmi dobrý pohyb a dokázaly si vytvořit šance. Zbrzdila nás zbytečná vyloučení, kvůli nim jsme domácím nabídli přesilovky. O to je naše výhra cennější.“

ČEZ MOTOR ČESKÉ BUDĚJOVICE – HC DYNAMO PARDUBICE 3:4 (0:2, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 21. Z. Doležal (Babka, Bradley), 40. Plášil (Kachyňa, J. Doktor), 45. M. Novák (Kutlák, Plášil) – 19. Schaus, 20. Schaus (Rolinek), 31. P. Sýkora, 42. Marosz (Kloz, Perret).
Rozhodčí: Bejček, Hradil – Bryška, Lederer.
Vyloučení: 3:6, navíc Karabáček (Č. Budějovice) a Eklund (Pardubice) na 10 minut..
Využití: 1:1.
Oslabení: 0:1.
Střely na branku: 27:16.
Diváci: 6421 (vyprodáno).
ČEZ Motor České Budějovice: Strmeň – Vydarený, M. Jandus, Kutlák, Prospal ml., Plášil, Kachyňa – Karabáček, Bradley, Z. Doležal – M. Novák, Gilbert, Endál – Přikryl, M. Heřman, Čermák – Šimánek, J. Doktor, Babka – Dančišin. . Trenéři: Prospal st. a Totter.
HC Dynamo Pardubice: Kacetl – Eklund, Holland, Mikuš, Schaus, Budík, J. Zdráhal, Porseland – M. Kratochvil, Ihnačák, P. Sýkora – Rolinek, Mandát, Hovorka – Machala, Poulíček, Horký – Perret, Marosz, Kloz.  Trenéři: Lubina, Čáslava a Král.

Tabulka baráže o Tipsport extraligu

 TýmZVVPPPPSkóreBody
1. HC Dynamo Pardubice 5 5 0 0 0 25:5 15
2. Rytíři Kladno 5 3 0 0 2 10:13 9
3. Piráti Chomutov 5 1 0 1 3 10:21 4
4. ČEZ Motor České Budějovice 5 0 1 0 4 12:18 2

Další program baráže o Tipsport extraligu

Úterý 9. dubna – 6. kolo:
17:30 Piráti Chomutov – ČEZ Motor České Budějovice (HokejkaTV)
18:00 HC Dynamo Pardubice – Rytíři Kladno (HokejkaTV)

Pátek 12. dubna – 7. kolo:
17:30 Piráti Chomutov – Rytíři Kladno (O2 Sport TV)
18:00 HC Dynamo Pardubice – ČEZ Motor České Budějovice (HokejkaTV)

Neděle 14. dubna – 8. kolo:
16:00 Rytíři Kladno – HC Dynamo Pardubice (HokejkaTV)
17:00 ČEZ Motor České Budějovice – Piráti Chomutov (HokejkaTV)

Úterý 16. dubna – 9. kolo:
17:30 Piráti Chomutov – HC Dynamo Pardubice (HokejkaTV)
17:30 Rytíři Kladno – ČEZ Motor České Budějovice (O2 TV Sport)

Pátek 19. dubna – 10. kolo:
17:00 HC Dynamo Pardubice – Piráti Chomutov (HokejkaTV)
18:00 ČEZ Motor České Budějovice – Rytíři Kladno (HokejkaTV)

Neděle 21. dubna – 11. kolo:
16:00 Rytíři Kladno – Piráti Chomutov (HokejkaTV)
17:00 ČEZ Motor České Budějovice – HC Dynamo Pardubice (HokejkaTV)

Úterý 23. dubna – 12. kolo:
17:30 Piráti Chomutov – ČEZ Motor České Budějovice (HokejkaTV)
18:00 HC Dynamo Pardubice – Rytíři Kladno (HokejkaTV)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz