Jak dál ve 2. lize? Předčasné finále a Letňany proti překvapení sezony

Foto: Facebook HC Děčín

31. března 2023, 10:47

Adam Bagar

Čtvrtfinále druhé ligy je minulostí. Už v neděli 2. dubna vypuknou semifinálové boje, v nichž už dojde na očekávanou konfrontaci mezi západní a východní skupinou.

Zatímco na východě postoupily dva nejlepší týmy po základní části v nejkratším možném čase, na západě byly k vidění podstatně dramatičtější čtvrtfinálové série.

Letňany šly dál po zvládnutých nájezdech ve čtvrtém duelu na ledě Vrchlabí a stejně jako vloni nechybějí ve finiši sezony. Vítěz skupiny se o finále popere s nováčkem z Vyškova, který vystavil stopku Havířovu a je nejpříjemnějším překvapením tohoto ročníku.

Chomutov svedl s Příbramí dokonce pětizápasovou infarktovou bitvu plnou zvratů. Začal kanonádou 14:1, poté musel odvracet mečbol, ale poslední dvě střetnutí zvládl a čeká jej Znojmo. Suverén sezony smetl Valašské Meziříčí a vyhrál už patnáctkrát v řadě.

Mnohými je série považována už za předčasné finále. Právě tato dvě mužstva byla před sezonou pasována za největší favority. Když k tomu přidáme skvělé návštěvy a jména jako Viktor Hübl, František Lukeš, Jan Hruška či Tomáš Svoboda, tak je na co se těšit!

Semifinále vypuknou v neděli 2. dubna v Praze a na jihu Moravy, kde se bude hrát i o den později. Do Vyškova a Chomutova se série přesunou ve čtvrtek 6. dubna. Případný čtvrtý souboj se odehraje den nato a pátý v neděli 9. dubna v Letňanech a ve Znojmě.

Od středy 12. dubna je na programu finále hrané už na čtyři vítězná utkání. O tom, kdo v příštím ročníku Chance ligy nahradí sestupující Šumperk, bude rozhodnuto nejdříve v pondělí 17. dubna a nejpozději 24. dubna, kdy je na programu případný sedmý duel.

Program semifinále 2. ligy

Neděle 2. dubna – 1. zápasy:
14:30 HC Letci Letňany – Hokej Vyškov
18:00 Orli Znojmo – Piráti Chomutov

Pondělí 3. dubna – 2. zápasy:
17:30 HC Letci Letňany – Hokej Vyškov
18:00 Orli Znojmo – Piráti Chomutov

Čtvrtek 6. dubna – 3. zápasy:
17:30 Piráti Chomutov – Orli Znojmo
18:00 Hokej Vyškov – HC Letci Letňany

Pátek 7. dubna – případné 4. zápasy:
17:30 Piráti Chomutov – Orli Znojmo
18:00 Hokej Vyškov – HC Letci Letňany

Neděle 9. dubna – případné 5. zápasy:
14:00 HC Letci Letňany – Hokej Vyškov
18:00 Orli Znojmo – Piráti Chomutov

Termíny finále: 12., 13., 16., 17., případně 20., 22. a 24. dubna.

Kompletní rozpis play off 2. ligy najdete zde.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz