<

Josef Beránek se postaví Slavii ve WSM Lize, převzal kormidlo Mostu

Foto: hc-slavia.cz

17. listopadu 2015, 12:57

Adam Bagar

V pondělí si sice hokejisté Mostu vyšlápli na českobudějovický Motor, v tabulce WSM Ligy jim však dál patří nelichotivá třináctá pozice, se kterou tamní vedení nemůže být spokojeno. A proto udělalo změny v realizačním týmu. Dosavadní hlavní kouč Jan Zachrla se posouvá na post asistenta, Lukáš Bednařík u prvního mužstva končí a roli mosteckého lodivoda bude nově plnit Josef Beránek!

Šestačtyřicetiletý bývalý útočník, jenž byl členem zlaté party v Naganu, se upsal tamnímu klubu krátce po překvapivém triumfu nad Motorem, a hned vedl z pozice nového hlavního trenéra úterní sváteční trénink. V týmu účastníka WSM Ligy bude spolupracovat s Janem Zachrlou, ten v polovině října převzal mostecké kormidlo po rezignujícím trenérovi Josefu Řeháčkovi.

Mostečtí hokejisté aktuálně okupují s 22 body až předposlední příčku tabulky a na Přerov ztrácejí osm bodů. Právě nespokojenost se současným umístěním mosteckého mančaftu vedla tamní vedení k dalším trenérským změnám. A Josef Beránek, který naposledy vedl pražskou Slavii v elitní tuzemské soutěži, je tím správným, kdo by měl mostecké hokejisty pozvednout.

Foto: Jiří Miklas

Beránek je odchovancem litvínovského hokeje a jako hráč zvedal nad hlavu pětkrát pohár pro extraligového šampiona. Kromě Slavie slavil ještě na vsetínském Lapači. A porci klání sbíral také v zámořské NHL, kde postupně hrál v Edmontonu, Philadelphii, Vancouveru či Pittsburghu. V reprezentaci sehrál 119 zápasů a na krk pověsil dva bronzy z MS a zlato z olympiády.

Po ukončení své bohaté hráčské kariéry se věnoval trenérské práci ve Slavii, s níž se teď bude potkávat ve stejné lize. A budou to pro něho samozřejmě velmi pikantní konfrontace. Most zdaleka není jediným, kdo už v letošní sezoně stihl vyměnit trenéra. V Šumperku se místo Radka Kučery představil Milan Mazanec, v Litoměřicích nahradil Jiřího Kučeru kouč Miloš Říha.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz