Jsem jenom pro, aby se hrálo víc do těla, hlásí Tejralová. Na svůj tým je pyšná

Foto: iihf.com

(UTICA, od naší zpravodajky) Třetí utkání českých hokejistek na světovém šampionátu patřilo soupeřkám. Kanaďanky Češky jednoznačně přestřílely poměrem 42:13 a výběru Carly MacLeodové nedopřály ani jednu gólovou radost. „Proti takovým soupeřkám je vždycky těžké dostat se do pásma,“ přiznává kapitánka Aneta Tejralová.

Klára Peslarová v české brance se musela po celý zápas pořádně ohánět, Kanaďanky jí moc oddechu nedopřály a náročné to bylo i pro její spoluhráčky. „Byl to hodně fyzický hokej, ale to chceme proti Kanadě a Americe hrát. Jinak to s nimi nejde,“ ví moc dobře Aneta Tejralová.

České kapitánce nevadila ani hra do těla. „Ony jsou z PWHL zvyklé takhle hrát. Je to tam takové víc povolené, ale pro nás jedině dobře. Já jsem jenom pro, aby ženský hokej byl víc fyzický a hrálo se do těla,“ svěřuje se.

„Byl to hodně fyzický hokej, ale to chceme proti Kanadě a Americe hrát. Jinak to s nimi nejde.“

I přes nepříznivý stav se pak snažila jako správná kapitánka svůj tým během utkání nabudit. „V kabině si vždycky říkáme něco všechny, já se pak snažím to nějak povzbudit na střídačce. Už ani nemám hlas,“ pousmála se.

Ke střeleckému úspěchu sice kapitánčino povzbuzování nepomohlo, i tak ale Tejralová na prohře našla pozitiva. „Proti takovým soupeřkám je vždycky těžké dostat se do pásma. Náš začátek byl pomalejší, ale potom ve druhé a třetí třetině jsme ukázaly, že s nimi taky umíme hrát,“ těšilo ji.

„Chceme ukázat, že jsme nejsilnější tým v Evropě.“

„Jsem ráda, že jsme to jenom nenahazovaly a nešly střídat, ale snažily jsme se s nimi hrát i v útočném pásmu. Aspoň nějaké šance jsme si vytvořily a trošku je potrápily. Jsem pyšná na náš tým, jak jsme to odmakaly až do konce,“ říká upřímně.

Po Americe a Kanadě už mají Češky nejtěžší soupeře za sebou a před čtvrtfinále je čeká po dni volna už jen závěrečný duel se Švýcarkami, které český tým na posledních dvou šampionátech připravil o bronzové medaile. „Těšíme se na takový zápas. Chceme ho vyhrát a ukázat, že jsme nejsilnější tým v Evropě,“ hlásí odhodlaně osmadvacetiletá útočnice.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz