Karlovarský gólman strčil do rozhodčího, dostal stopku na 5 zápasů

Adam Ebenstreit | Foto: Ronald Hansel, Juniorský hokej

Ještě před finišem základní části došlo v DHL extralize juniorů k poměrně kuriózní záležitosti. Disciplinární trest dostal brankář – dokonce jeden z nejvytíženějších i nejlepších v soutěži.

Utkání mezi Českými Budějovicemi a Karlovými Vary, hrané 23. listopadu, nabídlo emotivní rozuzlení. Když se v samostatných nájezdech postavil k sedmému pokusu domácích útočník David Putz, brankář Adam Ebenstreit proti němu daleko vyjel, aby mu vypíchl kotouč.

Putz přesto nájezd proměnil a rozhodčí ho uznal, což se Ebenstreitovi nelíbilo. Reklamoval, že puk hokejkou zasáhl, a když dojel k sudímu, lehce ho rukama odstrčil. Situace byla dobře vidět na serveru onlajny.com.

Za to karlovarský gólman dostal trest do konce utkání. Disciplinární komise hokejového svazu mu následně vyměřila zastavení činnosti na pět utkání za fyzické napadení rozhodčího.

Už začátkem října přitom Ebenstreit v Mladé Boleslavi vyfasoval dva tresty, když slovně napadal sudí po vyloučení za příliš mnoho hráčů. V probíhající sezoně nasbíral 42 trestných minut, žádný jiný brankář v mládežnických extraligách jich nemá víc než šest.

Absence gólmanské jedničky, která svou úspěšností zákroků atakuje 92 procent, však paradoxně juniorku Karlových Varů nepoznamenala. Během vrcholících bojů o postup do vyšší nadstavby vsadila na teprve patnáctiletého Martina Psohlavce – a na první pohled riskantní sázka jí vyšla fantasticky.

Psohlavec nejprve v západočeském derby vychytal Plzeň, kterou Energie porazila 3:1. Následně zastavil v Mladé Boleslavi domácím 44 střel a díky bodu získanému za porážku 3:4 v prodloužení mohl s týmem oslavit postup. Poslední duel proti Liberci pak odchytala dosavadní dvojka juniorky Matěj Pavlovic.

Adam Ebenstreit má stopku do soboty 9. prosince. Vynechá tak ještě úvodní dvě kola nadstavby, kdy Vary zamíří na trip do Třince a Vítkovic, a do hry se bude moci vrátit v pondělí na ledě Sparty.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz