Klíčový mač pro Vítkovice! Semifinále mají na dosah díky Muellerovi

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

25. března 2023, 19:26

Ondřej Mach

Pátý čtvrtfinálový duel mezi Vítkovicemi a Brnem fotbalovým výsledkem 1:0 opanovala Ridera. Třetí bod v sérii a postupový mečbol zařídil domácím ve 47. minutě americký útočník Peter Mueller.

Souboj brankářů v Ostravě

Vyprodaná aréna, dva nahecované týmy, play off emoce. Co by tomu mohlo chybět?

Snad jen góly. Sobotní střetnutí se proměnilo v mini souboj gólmanů: o vítězi a majiteli postupového mečbolu rozhodla jediná branka. 

A kdo jiný se o ni mohl postarat než bývalý brněnský lídr Peter Mueller. Američan zhruba třináct a půl minuty před poslední sirénou ukázal instinkt kanonýra a podruhé v sérii rozhodl.

Jeho tým tak za dva dny může proklouznout mezi nejlepší extraligovou čtveřici. Zvrátí Brno nepříznivý vývoj čtvrtfinále?

Miloš Holaň (trenér Vítkovic): „Vysoký kredit za výkon, který kluci předvedli. Děkujeme také fanouškům, jak nás po celou dobu podporovali. Byl to zase zápas o jednom gólu. Kometa nás ve druhé třetině přehrávala, ale vynikající Aleš Stezka nám dal šanci vyhrát. Když jsme pak dali gól, tak od té doby jsme si byli jistí v kramflecích, hráli jsme parádně dozadu a už jsme si to nenechali vzít.“

Patrik Martinec (trenér Komety Brno): „Ve mně se mísí dva protichůdné pocity. Jsem hrdý na kluky, jak zápas odehráli. Podle mě to bylo naše nejlepší utkání v sérii ve Vítkovicích, ale bohužel jsme nebyli za svou práci odměněni. Ve druhé třetině jsme si vytvořili spoustu šancí, tam jsme měli rozhodnout a vyhrát. Druhý pocit je obrovské zklamání, protože jsme prohráli. Věřím ale, že sérii do Ostravy ještě vrátíme. Doma hrajeme výborně a věřím, že když zopakujeme náš výkon, tak vyhrajeme.“

HC VÍTKOVICE RIDERA – HC KOMETA BRNO 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 47. Mueller (Fridrich, Gewiese).
Rozhodčí: R. Hradil, R. Mrkva – L. Rampír, M. Axman.
Vyloučení: 4:4.
Bez využití.
Střely na branku: 32:24.
Diváci: 9 833 (vyprodáno).
Nejlepší hráči: Aleš Stezka – Marek Ďaloga.
Stav série: 3:2.
HC VÍTKOVICE RIDERA: Stezka – Mikuš, Grman, Koch, Raskob, Gewiese, J. Stehlík, Prčík – Bukarts, Krieger, Mueller – L. Krenželok, Dej, Lakatoš – Kotala, Lindberg, Kalus – Fridrich, Chlán, Lednický. Trenéři: Holaň a Philipp.
HC Kometa Brno: Furch – Ďaloga, Kundrátek, Kučeřík, Ščotka, Hrbas, Gulaši, R. Černý – Okál, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Ondráček, Boltvan, Zembol – Zaťovič, Strömberg, Zbořil. Trenéři: P. Martinec, Modrý, Horáček a Otoupalík.

Další program čtvrtfinále Generali Česká pojišťovna play off

Neděle 26. března – 5. zápasy čtvrtfinále:
16:30 HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec
18:00 Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec

Pondělí 27. března – 6. zápas čtvrtfinále:
17:00 HC Kometa Brno – HC VÍTKOVICE RIDERA

Úterý 28. března – případné 6. zápasy čtvrtfinále:
HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha
Bílí Tygři Liberec – Mountfield HK

Středa 29. března – případný 7. zápas čtvrtfinále:
HC VÍTKOVICE RIDERA – HC Kometa Brno

Čtvrtek 30. března – případné 7. zápasy čtvrtfinále:
HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec
Mountfield HK – Bílí Tygři Liberec

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz