Kubalík hattrickem sestřelil Dynamo, podle šéfa Straky měl dát sedm gólů

Foto: Facebook HC Škoda Plzeň

14. září 2015, 8:05

David Záruba

Trochu nečekaného kanonýra našla ve svém středu Plzeň, která po dvou extraligových kolech vede díky lepšímu skóre tabulku. Zápas v Pardubicích proměnil ve vlastní střeleckou show Dominik Kubalík, který nasázel domácím hattrick, a to ještě další výborné šance nevyužil. Taky si promarněné možnosti po utkání vyčítal, „pokárání“ si vyslechl i od majitele klubu Martina Straky.

Kubalík po zápase chválil hlavně spoluhráče ze třetího útoku, Kracíka a Indráka. „Těžil jsem z toho, jak pracovala moje lajna, stejně jako v minulém zápase. Myslím, že to hlavní poděkování patří jim. Třikrát jsem to dostal do takových pozic, že už nebylo těžké to trefit,“ pravil skromně dvacetiletý útočník.

Své zásahy rozdělil Kubalík do všech třetin. Při první a třetí brance využil dobré orientace před brankou, druhý gól zasadil parádním švihem pod břevno. Nejlepší z nich? „Ten poslední, protože jsem ho dal do prázdné branky, takže byl nejjednodušší,“ vypálil se smíchem. Nejvíce si ale cenil druhého zásahu. „Ta střela mi vyšla. Neviděl jsem, kam přesně letěla, ale cítil jsem, že sedla,“ konstatoval.

I přes střelecký koncert nebyl plzeňský útočník zcela spokojený. „Doufám, že se ještě zklidním v zakončení. Už v minulém zápase jsem měl tři tutovky, ze kterých měl padnout gól, ale já je nedal,“ litoval zpětně. A zahazoval i proti Pardubicím… „Už mi to říkal Martin Straka, že jsem mohl dát šest nebo sedm gólů. Ale smál se. Doufám, že mi to pomůže, protože těch šancí bylo fakt hodně,“ uvědomoval si.

Kubalík hodně těží ze spolupráce s Kracíkem a Indrákem. Dva mladíci a zkušený centr nalezli společnou řeč už v přípravě a proti Pardubicím předvedli velkou pohodu. „Hraje se s nimi výborně. Myslím, že jsme si opravdu sedli, chemie tam je, snad to bude pokračovat. Už příprava byla dobrá, když nás trenéři dali k sobě. Jsem rád, že se to přeneslo i do začátku sezony,“ prohlásil Kubalík.

Po velkém večeru Kubalíka nejspíš nemine zápisné do týmové kasy. „Musím počkat na výplatu, protože už nemám peníze. Určitě mě něco čeká, snad to nebude nic velkého,“ přál si s nadsázkou. Za oběť tak mohly padnout bonusy za vstřelené góly. „Já žádné nemám, protože se ode mě góly nečekaly,“ smál se.

Plzeň si užívá výborný start do sezony. „Dvě výhry jsou super, nikdo to nepředpokládal. My jsme takto chtěli začít a jsme za to rádi. Náš systém je založený na bruslení a bojování. Když to plníme, tak pak máme šikovné hráče, kteří dokážou své šance proměnit. Všechno si sedlo, zatím nám to funguje hodně dobře,“ kvitoval Kubalík.

Sestřih utkání Pardubice – Plzeň

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz