Kubíčka uchvátila energie v Ostravě: Lidé nás ženou. Víme, že tím žijí!

Foto: Alena Zapletalová

Po skvělém vstupu do turnaje je tady utkání pravdy! Dnešní odpolední duel s Německem může českou dvacítku vydatně přiblížit play off, což junioři dobře vědí. „Čeká nás těžký soupeř, musíme se co nejlépe připravit. S Němci to bude hodně důrazný hokej," odhaduje Šimon Kubíček.

Obránce zámořského juniorského týmu Seattle Thunderbirds má zdravé sebevědomí, které bude proti výběru západních sousedů zapotřebí. V klání s Rusy totiž odchovanec jihočeského hokeje jednak sehrál povedenou bitvu, jednak přesnou trefou zaznamenal premiérovou branku dvacítky na domácím mistrovství světa.

První gól na šampionátu, a ještě v duelu s Ruskem – to musí hodně povzbudit!
Určitě! Dostali jsme přesilovku, chtěli jsme ji hned využít. A to se povedlo. Takže super.

Neměl jste pak po zápase problém usnout?
Chvíli jsem na to myslel (usměje se). Ale pak jsem usnul docela v pohodě.

Lepší vstup jste si asi nemohli přát, že?
Samozřejmě. Chtěli jsme vyhrát, proti Rusákům se vždycky dokážeme nahecovat. Byl to první zápas turnaje, který jsme rozhodně chtěli zvládnout. Jsme rádi, že se nám to povedlo.

Ale přišli jste o Jakuba Lauka. Byl to podle vás od Rusů faul?
Nevím. Byl jsem sice na ledě, ale neviděl jsem to. Pak jsme se dívali na videu. Fakt těžko posoudit, jestli Kubu chtěl ten Rus úmyslně zranit. Bohužel, je to pro nás velká ztráta. Bude ho muset nahradit někdo jiný.

Je těžké hodit euforii z utkání s Ruskem za hlavu a soustředit se na duel proti Němcům, který může být s ohledem na play off klíčový?
Euforie je pryč. Byla jen taková chvilková, hned po zápase. V pátek jsme se už soustředili na Němce. Musíme začít jako minule, a také proměňovat šance. Pak věřím, že vyhrajeme.

S Němci jste asi v mladších kategoriích příliš nehráli. Co od soupeře očekávat?
Je pravda, že jsme je moc nepotkávali. Myslím, že můžeme očekávat dost agresivní hokej. Hrají hodně do těla, jsou velcí a silní. Tak uvidíme.

Znáte třeba jejich největší hvězdu Moritze Siedera, který působí na farmě Detroitu?
Moc ho nesleduji. Je to obránce, musíme ho dohrávat a zápas mu znepříjemnit, aby nám nedělal problémy.

Když jste ještě nastupoval za České Budějovice, byl vaším soupeřem Red Bull Salcburk, kde hráli někteří němečtí reprezentanti. Vybavíte si nějaké?
Některé ano. Jmenovitě ale asi jen Peterku, ten byl šikovný a rychlý. Víme, že Němci mají dobré hráče, na ty nejlepší si musíme dávat pozor.

Máte na šampionátu podporu rodičů a dalších blízkých?
Určitě. Rodiče jezdí, budou tady nejspíš na každý zápas. Dorazí i někteří kamarádi.

Hrajete doma, zájem fanoušků je veliký. Vnímáte, že za vámi stojí a dvacítkou dýchají?
Jasně, vnímáme. Víme, že tím fanoušci žijí, hokej mají v Česku rádi obecně. Jsme za to moc rádi, ženou nás dopředu, což ohromně pomáhá.

Patříte k juniorům, kteří působí za Atlantikem a tím pádem o vás není tolik slyšet. Berete turnaj i tak, že se můžete připomenout lidem doma?
Je to tak. My všichni, co hrajeme v cizině, se chceme doma ukázat. Před našimi fanoušky. Je super, že mistrovství světa je u nás.

Zažil jste někdy podobnou atmosféru v hledišti jako při bitvě s Rusy?
Ještě ne. Z tohoto pohledu to byl zatím nejlepší zápas, jaký jsem hrál. V Kanadě chodí také dost lidí, ale aby tam skandovali a skákali jako tady, to se tam nevidí. Bylo to perfektní!

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz