Leier se po konci u Ocelářů upsal v Německu, povede ho další Čech

Foto: hcocelari.cz

2. února 2021, 18:34

Adam Bagar

Kanadský útočník Taylor Leier má už po konci u Ocelářů jasno o novém angažmá. Českou extraligu mění za německou DEL, na spolupráci do konce sezony se dohodl s Mannheimem.

26letý Kanaďan se zkušenostmi z NHL zamířil k premiérovému angažmá v Evropě na začátku ledna. V Třinci podepsal měsíční smlouvu, kterou se tamní vedení rozhodlo neprodloužit.

Leier, který v minulé sezoně působil na farmě Buffala v Rochesteru, stihl za Oceláře odehrát deset utkání, ve kterých zaznamenal pět bodů za jednu trefu do černého a čtyři asistence.

„Taylorovi děkujeme za odvedenou práci. Je to kvalitní hokejista. Věřím, že spolu s agentem najdou vhodné angažmá a naplní svůj potenciál," říkal sportovní ředitel klubu Jan Peterek.

Dva dny nato už příchod Taylora Leiera oznámil Mannheim, který má v kádru ještě dalších šest kanadských rodáků. I díky nim Adler v soutěži válí, za dvanáct utkání zapsal už deset výher.

Tamní vedení si od nové akvizice hodně slibuje. „Jeho silnou stránkou je rychlost, navíc dobře čte hru a má tah na bránu,“ pokyvuje švédský sportovní manažer klubu Jan-Axel Alavaara.

„Taylor je týmový hráč. Může hrát centra i na křídle, stejně tak přesilovky i oslabení,“ dodává na klubovém webu Alavaara k příchodu útočníka, jenž bude v Adleru nosit dres s číslem 23.

Leier je v karanténě, naskočit může až 9. února

Na první zápas si bude muset v Mannheimu počkat. Po povinné karanténě a dvou negativních PCR testech by si mohl odbýt premiéru v DEL až v úterý 9. února na ledě Schwenningeru.

Po Václavu Varaďovi povede Taylora Leiera další český rodák. Šéfem střídačky Adleru je už třetím rokem Pavel Gross, v jeho realizačním týmu figuruje jako trenér gólmanů i Rostislav Haas.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz