Litvínov ukončil bodový půst. Snad se vrátíme na vítěznou vlnu, věří Koblasa

Petr Koblasa | Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

19. listopadu 2023, 21:49

Šárka Kolková

Verva po pátečním neúspěchu v Mladé Boleslavi vyrazila pod Javorový s jasným cílem – zvládnout boj o třetí příčku a oprostit se od série nezdarů. Přes ztrátu dvoubrankového vedení si nakonec domů odváží dva body za vítězství 3:2 v prodloužení. Jak duel viděl střelec druhého litvínovského gólu Petr Koblasa?

Mužstvo trenéra Karla Mlejnka v listopadu ještě nebodovalo a provázela jej série tří proher. Ta však pod Javorovým skončila. „Přípravu jsme měli stejnou jako na předchozí zápasy. Jasně, už jsme měli v hlavě, že máme opačnou sérii oproti té minulé. Jsme rádi, že jsme ji utnuli. Doufám, že se prací vrátíme na vítěznou vlnu,“ řekl 30letý útočník.

Litvínov šel do vedení po akci bratrů Davida a Ondřeje Kašových, druhý jmenovaný z úniku překonal Ondřeje Kacetla. Ve druhém dějství na něj navázal právě Petr Koblasa, jenž se nemýlil střelou ze slotu. Vedení 2:0 ale chemici do přestávky neudrželi, dvě sekundy před sirénou snížil v přesilovce Marko Daňo.

„Určitě nás to mrzí, protože vyloučení bylo trošku zbytečné a inkasovat takhle krátce před koncem třetiny bylo pro nás nepříjemné,“ smutnil nad gólem, který Oceláře hodně nabudil. V čase 54:33 se dočkali dokonce vyrovnání. Tomáš Kundrátek měl nabito na ose kluziště a nezaváhal. Puku ale ve skrumáži chvíli trvalo, než se objevil za brankovou čarou.

Nepřehlednou situaci odnesl brankář Šimon Zajíček, který zůstal v brankovišti otřesen a musel střídat. „Zajda chytal výborně celý zápas. Těší nás, že vypadá v pořádku. Popravdě netuším, co se mu stalo, ale snad bude v pořádku,“ doufal Koblasa.

Verva nakonec s Matejem Tomkem za zády zapsala výhru 3:2, když využila přesilovou hru a potřetí v sezoně zvládla prodloužení. „Jsme za to šťastní. Pomohla nám početní výhoda. Trochu nás mrzelo, že když jsme měli ve druhé třetině tlak, tak se nám nepodařila dát třetí branka. Mohli jsme vítězství dotáhnout v základní hrací době. Každý bod je ale zlatý, jsme za ně rádi.“

Severočeši po třech nezdarech zabrali a uhájili třetí pozici právě před rozjetým úřadujícím mistrem. „Koukal jsem na to. Myslím, že každý nějakým způsobem tabulku sleduje. Viděli jsme, že se to tam začíná vyrovnávat,“ pokyvoval Koblasa.

„Mohli jsme vítězství dotáhnout v základní hrací době. Každý bod je ale zlatý, jsme za ně rádi.“

Jeho tým má teď na programu velkou porci venkovních zápasů, v nichž může potvrdit svou sílu. „Je to oproti minulým zápasům paradox, protože teď skoro doma nehrajeme. Myslím si, že se s tím nějak vyrovnáme,“ dodal litvínovský forvard na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz