Michnáč opouští kádr Motoru. TELH si vyzkouší v barvách dalšího klubu

Foto: Josef Pavlíček, hcmotor.cz

Tipsport extraligu si zahrál za Karlovy Vary či Spartu, v letošní sezoně byl Albert Michnáč členem kádru Českých Budějovic. Ale už to neplatí, někdejší juniorský reprezentant míří do Plzně.

Účastník mistrovství světa dvacetiletých 2018 byl vedením Motoru uvolněn na hostování, v týmu Škody bude působit do konce letošní sezony. Vedení Západočechů tím mj. reaguje na zdravotní problémy mezi ofenzivními hráči.

„Stále máme řadu zraněných, a když se naskytla možnost vzít Alberta do Plzně, využili jsme ji. Jedná se o mladého hráče s potenciálem, uvidíme ho v našem týmu do konce sezony a zjistíme, jak na tom bude. V Českých Budějovicích se dokázal prosadit, tak doufáme, že to potvrdí,“ uvedl na klubovém webu sportovní manažer Tomáš Vlasák.

V letošním extraligovém ročníku zatím Michnáč sehrál 24 utkání, vstřelil pět branek a přidal osm nahrávek. Na jih Čech přišel v předchozí sezoně poté, co nastupoval za Karlovy Vary, Spartu a Kadaň.

Dvaadvacetiletý pražský rodák, který je odchovancem Sparty, strávil celkem tři sezony za Atlantikem. Působil v týmech Guelph Storm, Mississauga Steelheads a Saginaw Spirit. Michnáč usiloval o draft NHL, ovšem vybrán nebyl, po sezoně 2018-19 se tedy vrátil do Česka.

Útočník, jehož zdobí rychlost a tah na bránu, poslední dobou nedostával v Motoru moc příležitostí. Přesun do Plzně znamená pro Michnáče novou výzvu. Škodě by měl být k dispozici už pro páteční utkání na Spartě.

Kádr HC Škoda Plzeň

Brankáři:
Dominik Frodl, Dominik Pavlát, Kristián Kolář.

Obránci:
Vojtěch Budík, Peter Čerešňák, Michal Houdek, David Jiříček, Lukáš Kaňák, Vladimír Kremláček, David Kvasnička, Viktor Lang, Matěj Stříteský, Roman Vráblík.

Útočníci:
Jan Eberle, Milan Gulaš, Matyáš Kantner, Petr Kodýtek, Matěj Kolda, Markus Korkiakoski, Jaroslav Kracík, Martin Lang, Sebastián Malát, Tomáš Mertl, Albert Michnáč, Pavel Musil, Jakub Pour, Filip Přikryl, Luboš Rob, Petr Straka, Filip Suchý, David Stach, Jan Slanina, Vojtěch Šuhaj.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz