Moc jsem nevěřil, že ten gól uznají, řekl Frolík. Změnu znělky nepostřehl

Foto: Alena Zapletalová

11. května 2019, 9:50

Marek Hedbávný

(BRATISLAVA, od našeho zpravodaje) Michael Frolík vítězným gólem na 3:2 rozhodl parádní duel proti Švédsku. „Pořád musíme jít s pokorou," varuje útočník Calgary.

První zápas turnaje a hned výhra nad silnými Švédy!
Nějaké sebevědomí nám to určitě může dát. Ale těch zápasů před námi je ještě hodně. Musíme se snažit pořád zlepšovat. Turnaj je dlouhý a formu musíme ladit, aby byla co nejlepší na konci. Pořád musíme jít s pokorou.

Byl to ale krásný zápas, ne?
Jo, tak hlavně prvních deset minut bylo dobrých. Pak jsme trošku polevili a oni dali rychle dva góly. Potom dal ale Kubalda gól na 2:2, a to bylo důležité – pak jsme to zase otočili.

Hlavně v první třetině měl hokej z vaší strany úžasné tempo.
Ta atmosféra tady, diváci, to nás nakoplo. Měli jsme dobrý pohyb. To hřiště je ještě o něco větší než v Brně, takže ještě musíme zapracovat na obraně. Když vás zamknou v pásmu a všichni tam začnou rotovat, tak to není jednoduché. Všude to máte daleko. Jinak to byl dobře zvládnutý zápas.

Na to, že to bylo první utkání turnaje, tam bylo spoustu šarvátek.
Když prohrávali, tak se nás pak snažili trošku vyprovokovat, abychom udělali něco hloupého. My se toho musíme vyvarovat, abychom neměli zbytečné fauly a nedostávali soupeře na přesilovku. Myslím, že jsme to zvládli docela slušně.

Hlavním hrdinou byl Jakub Vrána, který dal dva góly.
Paráda. Odehrál super zápas. Je rychlej, má výbornou střelu. Ukázal, že tady bude velmi platný,

A co vaše lajna s Jakubem Voráčkem a Dominikem Simonem, sedli jste si?
Pořád na tom samozřejmě pracujeme. Může to být lepší. Jako první lajna chodíme na jejich nejlepší hráče, takže musíme hrát i dobře dozadu. Nebylo to ale myslím špatné.

Váš vítězný gól na 3:2 zkoumal videorozhodčí. Byl jste si jistý, že ho uzná?
No, já ani moc ne. Z NHL vím, že je to takové divné pravidlo – nikdo pořádně neví, jak to přesně je. A vždycky, když se na to jdou koukat, tak trnete, jestli jo, nebo ne. Moc jsem tomu nevěřil, protože Dominik Simon říkal, že tam tak nějak byl, ale nakonec to rozhodli dobře.

A pak zněla nová gólová znělka. 
Jéžiš, to ani nevím. A co hráli vůbec?

Hoja Hou od Walda Gangu.
Tak to jsem ani nepostřehl, to šlo nějak mimo mě. 

Ono to ani moc nebylo slyšet, že?
No, my jsme pořádně neslyšeli ani to, když vyhlašovali nejlepší hráče zápasu. Třeba to zlepší.

Ale fanoušci byli slyšet dost, že?
Byli super. Já si pamatuju, že když jsem tady byl před osmi lety, tak ta atmosféra byla parádní. A teď byla taky. Je super hrát před fanoušky, kteří vás takhle ženou. Jenom velké díky!

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz