Na Finky si věříme, hlásí Přibylová. Co prozradila o nové gólové oslavě?

Vendula Přibylová | Foto: iihf.com

(FREDERIKSHAVN, od našeho zpravodaje) Její trefa přinesla zlom. Vendula Přibylová si v polovině druhé třetiny sjela do mezikruží a rozvlnila síť za švédskou brankářkou. Dodala tím týmu klid, její spoluhráčky vstřelily další dvě branky a Česko tak ovládlo skupinu B. Nyní je čeká ve čtvrtfinále Finsko.

Čtvrtý zápas, čtvrtá výhra, plný počet bodů. Asi ideální stav, jak zakončit skupinu, že?
Určitě je to ideální, potřebovaly jsme tento zápas vyhrát, abychom postoupily z prvního místa. Takže pro nás výborný výsledek.

Byl to nejtěžší zápas, který jste tu zatím odehrály?
Asi ano, v první třetině jsme měly velké problémy, nicméně pak se to otočilo. Ve zbytku zápasu jsme určovaly tempo my.

„V první třetině jsme měly velké problémy, nicméně pak se to otočilo.“

Vy jste dala v podstatě vítězný gól. Jak celá situace proběhla?
My tam dobře rozehrály vzadu, přičemž já věděla, že holky za mnou budou střídat. Chtěla jsem do toho najet z druhé vlny, což se povedlo (směje se), najela jsem si na střed a skórovala. Musím ale říct, že tam byl výborný stín od Aleny Mills, která clonila gólmance, takže nic neviděla.

Byla to trochu úleva? Přeci jen třetinu a půl se hrálo 0:0, bylo to hodně o tom prvním gólu…
Určitě ano, myslím si, že nás to do těch dalších střídání hodně nakoplo. Určitě jsme byly rády, že zase vedeme o gól, dodalo to klid na hokejky.

Ještě se vrátím k oslavě, kterou děláte po každém gólu na nový goal song „Bzum bzum brekekeke“. Začíná to být celkem populární, kamery vás zabírají, je to hit sociálních sítí… vnímáte ty reakce?
Jojo, užíváme si to (směje se). Myslím, že s každým gólem a každou tou písničkou z toho máme pořád stejnou radost. Musím říct, že je to skvělý goal song, že jsme si vybraly dobře.

Nyní vás čekajá ve čtvrtfinále Finky. Věříte si na ně? Máte s nimi poměrně negativní bilanci,  přišel už čas to zlomit?
Hrály jsme s nimi před pár týdny, přičemž to byly vyrovnané zápasy. Myslím, že to může dopadnout jakkoliv. Určitě si na ně věříme. Umíme si to s nimi rozdat na férovku a víme, co od nich čekat a zároveň známe naši hru. Takže do toho jdeme s čistou hlavou.

„Umíme si to s nimi rozdat na férovku a víme, co od nich čekat a zároveň známe naši hru.“

Asi jste si i ulevily, že vás v tomto klíčovém duelu nečeká jeden ze zámořských celků, že? Přeci jen, to je trochu jiný level…
To určitě (směje se), o tom se snad ani nemusíme bavit.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz