Nebuď skromnej! Závorka už Energii nevěřil, pak vychytal obrat

Foto: Kateřina Macečková, hokejkv.cz

Svůj tým držel v hrůzné první třetině nad vodou a byl jedním z hlavních strůjců obratu z 0:2 na 3:2. Karlovarský brankář Tomáš Závorka dokázal pochytat 33 střel pardubického Dynama, za svá záda pustil jen dvě. Po zápase ale působil skromně. Ostatně jako obvykle. „Možná jsem tam měl pár dobrých zákroků, chtěl jsem pomoct taky sobě, třeba i do dalšího zápasu. A my to zvládli otočit, super!“ komentoval 27letý Závorka páteční výhru nad Pardubicemi.

S pokorou sobě vlastní předstoupil karlovarský brankář Tomáš Závorka před novináře poté, co jeho tým zvládl otočit zápas s pardubickým Dynamem ze stavu 0:2 ze začátku druhé třetiny na 3:2. Přišel později než obvykle, fanoušci v KV Areně si jej ještě jednou speciálně vyvolali a on v černém županu, který kabina Energie propůjčuje nejlepšímu borci v týmu, skočil jednu rybičku navíc vstříc karlovarskému kotli.

Když pohlížel zpátky na zápas, volil slova velmi pečlivě. „Kdybychom to po gólu na 0:2 zabalili, tak se to tady možná odklouzalo a skončilo by to třeba 3:1 pro Pardubice. Takhle jsme se nevzdali, i když nás druhý gól Pardubic docela opařil, protože jsme věřili, že ten náš výkon bude od druhé třetiny lepší,“ uznal a chválil spoluhráče.

Jenže v tu chvíli šel kolem něj autor druhé branky Radek Duda a Závorku ve výpovědi přerušil a hlasitě připomenul, kdo Energii v zápase podržel: „Závi, nebuď skromnej, díky tobě jsme byli v zápase, díky tobě jsme vyhráli.“ Karlovarský kliďas zvedl oči, usmál se a odpověděl: „Tak díky, Radku!“ K chvále se přidal i masér Energie Michal Vinš: „Je to hvězda!“

Všechna chvála byla po duelu s Pardubicemi vskutku oprávněná. Jenže Závorka se znovu vrátil k úvodu zápasu. „Do první třetiny jsme šli s tím, abychom měli dobrý pohyb, což se nám vůbec nedařilo... Soupeř tam pak měl nějaké příležitosti, s velkým štěstím jsme některé přestáli a bylo to jen o gól, i když klidně mohl být rozdíl o tři, čtyři branky,“ komentoval Závorka a stroze dodal: „Abych se přiznal, po první třetině jsem moc nevěřil, že bychom mohli vyhrát.“

Dobře chytal i Američan Brandon Maxwell, několikrát vychytal ujíždějící Karlovaráky. Jenže ten za svá záda v celkovém součtu pustil z 24 střel tři.

Energetici působili ze začátku zápasu jako ztuhlí, karlovarský brankář věří, že to bylo způsobeno jen pozdějším nástupem zpět do sezony po reprezentační pauze. Umně se pak karlovarský muž v masce vyhnul i odpovědi na vítr v šatně po první periodě. „V kabině sedím na místě a moc nevnímám, co se děje kolem mě. Nějaký šum jsem ale zaregistroval hlavně po první třetině, kde asi bylo potřeba trošku zvýšit hlas a říct si, že takhle to nepůjde,“ vzpomínal Závorka s blaženým úsměvem.

Ani jemu se ale do zápasu nevstupovalo dobře, při rozbruslení se po delším zápasovém půstu necítil úplně ve své kůži. „Na rozbruslení před zápasem a než na mě šla první střela, jsem se cítil šíleně. Pak se mi povedlo chytit pár docela dobrých šancí a s tím šlo sebevědomí i pohoda v bráně nahoru,“ dal Závorka nahlédnout pod svou brankářskou masku.

Díky výbornému výkonu se Tomáši Závorkovi zlepšují i statistická čísla a v celkové procentuální úspěšnosti se po nedobrém startu do ligy posunul nad devadesátku.

Sestřih utkání Karlovy Vary – Pardubice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz