Nezvládli jsme to, smutní Rusové. Namotivují se na bitvu s Finskem?

Foto: Michal Eger

21. května 2017, 8:33

Adam Bagar

(KOLÍN NAD RÝNEM, od našeho zpravodaje) V bitvě dvou zklamaných výběrů se letos na MS v Kolíně nad Rýnem utkají Rusové s Finy! Ambiciózní sborná v semifinále podlehla Kanaďanům a potřetí v řadě nedosáhne na nejcennější kov, Seveřané po porážce se Švédskem nezopakují loňskou finálovou účast a zahrají si "jen" o bronz. Zápas je v kolínské LANXESS areně na programu od 16:15.

Rusové letos chtěli ukončit kanadskou nadvládu na velkých akcích. Semifinálovou bitvu měli parádně rozehranou, ale Kanaďané předvedli neskutečný obrat, ve třetím dějství se střelecky utrhli a otočili výsledek z 0:2 na 4:2. "Dvě třetiny jsme hráli dobře, ve třetí bohužel ne. Semifinále jsme nezvládli," přiznává po kruté prohře ruský útočník Jevgenij Dadonov.

Sborná hrála dvě třetiny skvěle, zámořskému výběru toho moc nedovolila, jenže potom přišel kolaps, který zhatil veškeré šance na vysněné finále. "Nedokážu říct, co se stalo, ale nemyslím si, že jsme znervózněli. Spíš se projevila ta vyloučení, která soupeře nastartovala. Ale ukázalo se, že Kanada není neporazitelná," říká Dadonov, který si stejně jako loni zahraje o bronz.

Kanadský vítr spláchl naděje sborné, obhájci zlata jsou znovu ve finále »

Rusové byli hodně zklamaní, po porážce moc nechtěli mluvit. Světový šampionát naposledy vyhráli v roce 2014 v běloruském Minsku a čekání na zlato tak natáhnou minimálně na čtyři roky. Dokáží se namotivovat na souboj o bronz? Loni to doma Znarokova družina dokázala parádně, Američanům nasypala sedm branek a potřetí za sebou obdržela jednu z medailových sad.

Letos se Rusům v boji o bronz postaví podceňovaní Finové, kteří si po Američanech na dalšího favorita nevyšlápli a třem korunkám v severské bitvě podlehli jasně 1:4. "Samozřejmě jsme v této fázi turnaje chtěli předvést to nejlepší, ale Švédové hráli velmi dobře a byli prostě lepší. Klíčové byly jejich přesilovky," má jasno finský zadák Julius Honka, který touží po medaili.

Švédové v severské bitvě smetli Finy, s Kanadou si zahrají o zlato »

Finové se s Rusy střetli krátce před MS v Českých Budějovicích, Suomi na Carlson Hockey Games brali fotbalovou výhru 1:0 díky trefě Valtteriho Filppuly. Skvělý výkon tehdy předvedl brankář Joonas Korpisalo, jenž chytil všech 33 pokusů soupeře. Dá se tak čekat, že gólman Columbusu dostane přednost před Säterim. Vyšlápnou si Suomi znovu na favorita a urvou bronz?

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz