Nosek řádil ve finále Calder Cupu! Dvěma góly zajistil radost farmy Detroitu

3. června 2017, 9:46

Václav Jáchim

Skvělým způsobem začal finále play off AHL Tomáš Nosek (na snímku). Bývalý útočník Pardubic zaznamenal v první bitvě o Calder Cup dvě branky a farmu Detroitu poslal k vedení v sérii. Nosek předvedl vítěznou trefu 14 vteřin před koncem třetí třetiny, hokejisté Grand Rapids Griffins zvítězili 3:2. Další zápas se hraje v noci na neděli znovu na ledě Grand Rapids.

Záložní tým Red Wings si ve vyřazovacích bojích AHl počíná výborně, hráči Grand Rapids zatím ztratili jen dvě utkání a také do finále vykročili pravou. Duel byl ale hodně vyrovnaný, rozhodla ho až zmíněná druhá trefa Tomáše Noska v zápase. Český útočník se prosadil pohotovým zakončením při přesilové hře, následně byl vyhlášen první hvězdou střetnutí.

Nosek se poprvé v utkání radoval už po pěti minutách hry, kdy otevřel skóre, brzy poté vyrovnal Kevin Lynch. 54 vteřin po začátku prostředního dějství se prosadil švýcarský útočník Joel Vermin, farma Tampy Bay šle poprvé v utkání do vedení. Ovšem ve 38. minutě vyrovnal ostřílený obránce Nathan Patesch, načež zápas rozhodla zmíněná branka Tomáš Noska, který trestal špatné střídání Crunch.

Český bojovník měl v zápase hlavní slovo, dvěma zásahy se dotáhl na čelo tabulky kanonýrů play off AHL. Nosek má na kontě devět branek, podobně jako Ryan Carpenter, Cory Conacher a Danton Heinen. V produktivitě play off je účastník MS dvacetiletých 2012 čtvrtý za uvedenými útočníky, Nosek zatím nasbíral 16 bodů (9 gólů a 7 nahrávek).

Do prvního finále zasáhl také jeho klubový parťák Martin Frk, na straně soupeřů nechyběl talentovaný zadák Dominik Mašín. Ani jeden z nich nebodoval, oba zapsali po dvou trestných minutách, v sestavě Grand Rapids chyběl obránce Filip Hronek. Finále Calder Cupu nabídne druhý duel série hned v noci na neděli, hraje se znovu na ledě týmu Grand Rapids Griffins.

Výsledek prvního finále Calder Cupu 2017:

GRAND RAPIDS GRIFFINS – SYRACUSE CRUNCH 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

Branky a nahrávky: 5. Nosek (Callahan, Bertuzzi), 38. Paetsch (Campbell, Bertuzzi), 60. Nosek (Ford, Lorito) – 10. Lynch (Conacher), 21. Vermin (Gourde, Dotchin).
Rozhodčí: Romaško, Chmielewski – Daisy, Nagy.
Diváci: 8857.
Grand Rapids Griffins: Coreau – Hicketts, Paetsch, Russo, Lashoff, Renouf, McIlrath – Street, Callahan, Nosek – Turgeon, Tangradi, Frk – Lorito, Bertuzzi, Campbell – Criscuolo, Svěčnikov, Ford. Trenér: Todd Nelson.
Syracuse Crunch: McKenna – Dotchin, Mašín, Taormina, Brodeur, Thomas, Koekkoek – Cirelli, Condra, Lynch – McGinn, Froese, Peca  – Gourde, Dumont, Erne – Bournival, Conacher, Vermin. Trenér: Benoit Groulx.

Další program finále Calder Cupu 2017:

Neděle 4. června – 2. zápas:
01:00 Grand Rapids Griffins – Syracuse Crunch

Čtvrtek 8. června – 3. zápas:
01:00 Syracuse Crunch – Grand Rapids Griffins

Sobota 10. června – 4. zápas:
01:00 Syracuse Crunch – Grand Rapids Griffins

Neděle 11. června – případný 5. zápas:
01:00 Syracuse Crunch – Grand Rapids Griffins

Středa 14. června – případný 6. zápas:
01:00 Grand Rapids Griffins – Syracuse Crunch

Čtvrtek 15. června – případný 7. zápas:
01:00 Grand Rapids Griffins – Syracuse Crunch

Přehled českých vítězů Calder Cupu:

1993 – Vladimír Vůjtek (Cape Breton Oilers)
1995 – Jaroslav Modrý (Albany River Rats)
1996 – Václav Varaďa (Rochester Americans)
1997 – Josef Marha (Hershey Bears)
2000 – Milan Hnilička, Tomáš Klouček, Pavel Brendl (Hartford Wolf Packs)
2002 – Libor Ustrnul, Zdeněk Blatný, Kamil Piroš (Chicago Wolves)
2003 – Ladislav Benýšek, Zbyněk Michálek (Houston Aeros)
2004 – Libor Pivko (Milwaukee Admirals)
2006 – Jakub Čutta, Tomáš Fleischmann, Jakub Klepiš (Hershey Bears)
2008 – Ondřej Pavelec, Karel Pilař (Chichago Wolves)
2009 – Michal Neuvirth (Hershey Bears)
2010 – Michal Neuvirth (Hershey Bears)
2012 – Radko Gudas, Ondřej Palát (Norfolk Admirals)
2013 – Petr Mrázek, Andrej Nestrašil (Grand Rapids Griffins)
2014 – Radek Faksa, Matěj Stránský (Texas Stars)
2015 – Patrik Bartošák (Manchester Monarchs)
2016 – Lukáš Sedlák (Lake Erie Monsters)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz