Obrat? Ukázali jsme srdce, září Cedzo. Inspiroval se u Panarina

Foto: Kateřina Kundertová

Mezi postoupivší čtyřkou do čtvrtfinále dorostenecké extraligy už po dvou zápasech byli i Oceláři, kteří předvedli v Chomutově skvělý obrat z 0:3. V samostatných nájezdech potvrdil roli tahouna slovenský útočník Adam Cedzo, jenž věří v titul.

Adame, co jste pociťoval po vydřeném postupu?
Byla to paráda. I když jsme měli namále, vyhráli jsme a ukončili sérii. Někdy jsme udělali opravdu velké chyby a neudrželi si puk na hokejkách. Nic nebylo lepší než vyhrát takhle těsně. Je těžké popsat, co jsme prožívali. Jsou to prostě obrovské emoce, křičí se. Jsou to ty nejkrásnější chvíle, kvůli kterým hrajeme hokej.

Jaký to byl celkově zápas?
Byl velmi těžký, protože jsme vystoupili z autobusu a nikdo z nás předtím nehrál play off. Bylo to hodně náročné. Myslím, že byl soupeř někdy i opravdu lepší, hrál takový – s prominutím a s úctou k němu – špinavý hokej. Vycházelo jim to, ale my jsme ukázali srdce, nevypustili nic a otočili to.

Hrálo takřka nejdelší možné cestování velkou roli?
Určitě to pro nás bylo příjemnější než pro soupeře, protože jsme přijeli o den dřív. Chomutov k nám, myslím, přijel ve stejný den, co jsme hráli. Rozbruslení, začátek a nové prostředí je potřeba vstřebat, což k tomu ale patří.

„Je těžké popsat, co jsme prožívali. Jsou to prostě obrovské emoce!“

Pojďme ještě detailněji ke druhému duelu osmifinále. Čím to bylo, že jste prohrávali 0:3?
Na konci naší přesilovky nám ujel hráč z trestné lavice a únik pěkně zakončil, potom se to tak nějak sesypalo. Udělali jsme pár chyb, nedali nějaké góly, i když jsme měli kvalitní úseky, ve kterých jsme plnili, co jsme měli.

Jak důležitý byl gól v poslední vteřině druhé třetiny?
To byl ten klíčový moment. Dokázali jsme dát gól a potom jsme do toho šli. Přece jenom se snadněji dotahuje dvougólová ztráta oproti třem brankám. V šatně jsme si potom řekli, že nemáme co ztratit. Už jsme v neděli nechtěli hrát.

Foto: Kateřina Kundertová

Na konci bylo dotahování hodně urputné, srovnali jste až v 59. minutě…
Bylo to hodně těžké, ale my jsme opravdu věřili. Klobouk dolů před jejich gólmanem, protože chytal jako ten váš Hašek. Myslím, že jsme byli lepším týmem, bušili jsme do Chomutova a muselo to tam spadnout.

Co jste předvedl v nájezdech?
Už předtím jsem přemýšlel, protože jsem čekal, že na nájezd půjdu. Ptal jsem se i našeho gólmana, co by mohlo platit. Nakonec jsem si vzal inspiraci od Artěmije Panarina, který hraje v NHL a dělá tenhle nájezd. Věděl jsem, že bude platit a že gólman do střely bude skákat, když to dobře naznačím.

„Vzal jsem si inspiraci od Artěmije Panarina.“

Věřil jste, že už bude rozdílový?
Ano, věřil jsem v to, protože máme opravdu kvalitního gólmana Kubu Milotu. Věřil jsem mu, že poslední nájezd chytí.

Jak jste spokojený se svým přínosem pro tým? Mezi hráči z vrchních nadstaveb jste byl vůbec tím nejproduktivnějším.
Sezona je opravu parádní, i když ve druhém zápase osmifinále mi to tam individuálně skřípalo, protože jsem v přesilovkách párkrát ztratil puk, ale to k tomu patří. Není každý den posvícení, proto jsme tým, takže někdy i ostatní zatáhnou za pilku. Famózně se doplňujeme. Co se týče statistik, na ty nekoukám, snažím se jít od zápasu k zápasu, bavit se hokejem a užívat si tyhle chvíle, protože jsme opravdu super tým.

Oproti dalším týmům máte trochu delší pauzu. Bude to výhoda?
Určitě to bude výhoda, a proto jsme chtěli vyhrát už v pátek a netahat sérii v neděli domů. Někteří jsme na hotelu, takže jsme si chtěli oddechnout a trochu změnit prostředí. Určitě nám to pomůže a bude to do dalších sérií výhoda, chceme dalšího soupeře vyřadit tak, že zase neprohrajeme a půjdeme dál. Nic jiného než titul nebereme, celou sezonu se soustředíme jenom na něj. V předchozích rozhovorech jsem to nechtěl říct, ale teď opravdu věřím, že na to máme. Musíme hrát prostě jednoduše a trpělivě, nedělat zbytečné chyby a hrát naši hru.

Foto: Kateřina Kundertová

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz