Odpověď Réwaye na kritiku Jandače: Střelecký koncert a nájezdová show!

Foto: Jan Beneš, hcsparta.cz

25. září 2015, 22:35

Adam Bagar

Tak tohle byla ta nejlepší odpověď na kritiku kouče Josefa Jandače! Slovenský kanonýr Martin Réway sehrál proti Hradci Králové vynikající mač, který okořenil dvěma góly. Vlastně čtyřmi, když si podmanil při nájezdech celou O2 arenu a hned třikrát překonal bezmocného brankáře Adama Svobodu, ten jen přihlížel jeho parádnímu střeleckému koncertu! "K tomu, co předvedl, není co dodat. Sehrál vynikající zápas," hlásí zkušený útočník Lukáš Pech.

"Stále ho něco bolí, pořád má něco. Je to s ním těžké. Jednou zahraje parádně a podruhé není vidět," pustil se v úterý Josef Jandač do sparťanské hvězdičky Martina Réwaye, který o tři dny později sehrál naprosto fantastické utkání a odpověděl mu tím nejlepším možným způsobem. Nejprve ve 24. minutě otevřel gólový účet zápasu a posléze opanoval nájezdy. Způsobem, jaký se jen tak nevidí.

Probíhala druhá série dovednostní disciplíny, když dvacetiletý slovenský útočník překonal Svobodu nechytatelným bekhendovým pokusem pod horní tyč. "Věděl jsem, co udělám a je to i dost o štěstí. Tentokrát to vyšlo, ale jindy zase třeba ne," líčí skromně Réway. Když poté Jaroslav Kudrna ve třetí sérii srovnal krok, přišly jeho další velké chvíle. "Čekal jsem, že půjdu jen na jeden," přiznává.

Čtvrtá série a znovu bekhendová klička, na níž Svoboda nemohl reagovat. A vzápětí pátý gól, který se už stal tím vítězným. "Pak už to je na trenérovi, koho pošle, u třetího nájezdu mi říkal Jarda Hlinka, ať jdu a nic si z toho nedělám, když nedám," prozrazuje Réway, jenž ukázal, že se v nájezdech cítí jako ryba ve vodě. "Na tréninku mi docela jdou. Ale tři trefy pamatuju naposledy v dorostu," culí se.

Jeho nájezdy měly společný jmenovatel, naprostou chladnokrevnost. "Nejsem nervózní a dost je trénuju. Všechno mi to tam tentokrát napadalo," těší Martina Réwaye. Ten ohromil jak přítomné fanoušky, tak i samotné spoluhráče. "Byl to jeho střelecký koncert. Má velice šikovné ruce, umí si něco takového dovolit. Je to hráč, který když na sobě bude pracovat, tak si NHL zahraje," myslí si Pech.

Sparťané po trefách Réwaye nakonec přetlačili Hradec Králové 4:3 po nájezdech a výhry proti houževnatému sokovi si o to více cenili. "Je to pro nás asi cennější, než kdybychom zvítězili 5:2. Bylo to hrozně těžké utkání, do nějž jsme se třikrát vrátili," pokyvuje střelec s desítkou na zádech. Ten vylepšil své letošní konto už na šest bodů. Do čelo kanadského bodování mu tak chybí pouhý bod.

Sestřih utkání Sparta – Mountfield

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz