Opravdu jen zkouška? Neuvirth už si nechal udělat masku s motivy Toronta

Foto: Facebookový profil Michala Neuvirtha

Není úplně zvykem, aby si brankář nechal udělat nástřik masky s motivy klubu, aniž by měl jistotu, že za něj bude chytat. Michal Neuvirth, který má podepsaný zkušební kontrakt s Torontem, to ale udělal. Je za tím něco víc?

5Když vyšlo definitivně najevo, že končí ve Philadelphii, uvedl Neuvirth, že jeho cílem je zůstat v NHL. Ale že kdyby se měl přesunout do Evropy, lákala by ho možnost zachytat si opět za pražskou Spartu. S tou se taky během července připravoval, po jednom z tréninků ale prozradil, že podepsal zkušební kontrakt s Torontem Maple Leafs.

„Když mi zavolali, tak jsem pustil z hlavy všechny ostatní týmy. Toronto je pro mě velká čest. Jako Sparta tady v Čechách, takový Real Madrid v hokeji. Jsem nadšený,“ říkal tehdy. 

Už výměna dosavadní dvojky Garreta Sparkse do Las Vegas mohla napovědět, že s Neuvirthem v organizaci počítají. Ať už do prvního, nebo záložního týmu.

A vytvořením masky rodák z Ústí nad Labem tyto domněnky jen podpořil. Jeho novou ochranu hlavy, jejíž postřik si nechal ztvárnit od uznávaného malíře brankářských masek Švéda Davida Gunnarssona, zdobí logo Maple Leafs, malé kanadské listy, česká lvice, jeho přezdívka, zřícenina hradu Střekov ze svého rodného města či podobizna Jiřího Crhy, prvního československého brankáře v nejlepší hokejové lize světa.

Jestli je nová maska opravdu znamením věcí navazujících, se teprve ukáže. Už zanedlouho se bude rvát o post dvojky za dánskou jedničkou Frederikem Andersenem.

Neuvirthovým vyzyvatelem by měl být Michael Hutchinson, bývalý gólman Winnipegu či Floridy, který v Torontu působí od prosince minulého roku a v červnu s klubem podepsal roční prodloužení smlouvy. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz