Osmička v derby? Hrajeme pro lidi, všichni jsme si to užili, září Bednář

Foto: mountfieldhk.cz

19. září 2016, 15:36

hokej.cz

Začátek sezony nebyl ze strany Mountfieldu nijak závratný. Jenže hokejisté u svých fanoušků všechny ztráty vykoupili tím, co předvedli v neděli. Pardubice smetli 8:2, což je výsledek, jaký historie východočeských derby nepamatuje! „Odehráli jsme výborný zápas. Hodně jsme se cpali do brány, stříleli, byli agresivní,“ pochvaluje si hrdina duelu Jaroslav Bednář.

Právě on si vzal do ruky dirigentskou taktovku, právě on nejvíc pomohl zadupat rivala hluboko do ledu. V první třetině vypracoval pro Zdeňka Čápa vyrovnání, které nakoplo Hradec k bleskovému obratu. Potom z jeho přihrávek gólově těžili další dva obránci. A závěrečná tečka? Přečíslení s Andrisem Džerinšem, od něhož Bednář dostal dáreček před prázdnou bránu a dokonal potupný výsledek.

„Já už jsem se zmiňoval, že ani nepotřebuju dát góla. Radši nahraju klukovi. Ty střely byly parádní, jak od Blaže (Gregorce), tak od Standy (Dietze). To je pro mě hrozná radost,“ hlásí útočný veterán. „Hlavně ať si to kluci užijou. Mě to samozřejmě baví.“

Sám Jaroslav Bednář takový zápas moc potřeboval. Jeho útoku se v úvodu extraligy nedařilo, a tak trenéři sáhli k oživení – ke dvěma hračičkům postavili Rastislava Deje, Rudolf Červený šel místo něj do třetího útoku. „Všichni vidíme, že naší lajně se jako jediné nedařilo. Navíc jsme ještě dostávali góly. Asi bylo potřeba něco udělat,“ pokyvuje Bednář. „Dneska tam byl Rasty, zítra to může být jinak. Hlavně že se vyhrálo, je úplně jedno, kdo s kým hraje,“ dodává vzápětí.

Ano, poslední měsíce už – přes veškerá klišé – neplatí, že derby nemá favorita. Má, a je jím Hradec. Ale takovou kanonádu si žádný z domácích fanoušků ani nepředstavoval! „Hrajeme kvůli lidem, je to pro ně zábava, show. Snad jsme jim to ukázali a bavilo je to,“ usmívá se Bednář skromně. Však si triumf taky pořádně vychutnal. „To není jenom o mě, to si musí užít každý hráč. Myslím, že jsme si to doopravdy všichni užili,“ hlásí.

Mountfield ve třetím domácím zápase znovu všem soupeřům vyslal jasný vzkaz: Když přijedete nepřipravení, do půlky může být po vás. Tak rychle stihl nabrat vedení 4:1 nad Mladou Boleslaví, 4:0 nad Karlovými Vary a 6:1 nad Pardubicemi. Bruslaři se z toho ještě zázračně sebrali, ale další dva týmy už ne.

V těžkých podmínkách východočeského derby Hradec pohodlně kontroloval náskok. „Po druhé třetině jsme si v kabině řekli, že se musíme koncentrovat, nevzdat to, neodfláknout poslední dvacku. A myslím, že se to povedlo. Ke konci zápasu už nebylo tempo nijak zvlášť rychlé,“ přiznává Bednář.

Sedm bodů tak jeho tým poslalo na šesté místo tabulky, v krátké pauze před pátečním pokračováním se bude hokejistům Mountfieldu dýchat o dost líp. „Když se podíváme zpátky, z těch pěti zápasů jsme tři podle mě odehráli velice dobře. Špatnou koncentrovaností jsme ztratili zápas s Boleslaví, který byl defakto vyhraný. Byla to jenom naše vina. S Varami jsme hráli docela dobře, v Brně jsme taky mohli uhrát zápas vítězně,“ dodává Jaroslav Bednář.

Foto: mountfieldhk.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz