Po Laukovi další stopka. O svou hvězdu přišli i Finové

27. prosince 2019, 18:58

Martin Voltr

Do juniorského mistrovství se ani nestihly zapojit všechny týmy, a už přišlo o dvě z největších osobností: Zranění kolene vyřadilo po Jakubu Laukovi také finskou hvězdičku Rasmuse Kupariho!

Kupari první den mistrovství nedohrál severské derby proti Švédům, z něhož Finové brali bod za porážku v prodloužení. Ve třetí třetině narazil do Philipa Broberga, spadl na led a okamžitě se chytl za levé koleno.

Podobně jako Lauko absolvoval v pátek magnetickou resonanci. Ta bohužel potvrdila, že Kupari na šampionátu rovněž nebude pokračovat.

„Pro tým je to samozřejmě velká ztráta, ale žádný turnaj není tak důležitý, aby ohrozil zdraví a budoucnost mladého hráče,“ řekl pro web finské asociace Kimmo Oikarinen, generální manažer týmu.

Kupari také nastoupil do svého třetího mistrovství světa hráčů do dvaceti let. Na tom předchozím pomohl Finům pěti body (1+4) ke zlaté medaili, minulý rok vyhrál i MS osmnáctek a rok předtím bral stříbro. Na klubové scéně získal letos v dubnu finský titul s Kärpätem Oulu.

Devatenáctiletho útočníka si z 20. příčky loňského draftu vybralo Los Angeles, na jehož farmě v tomto ročníku působí. Ve 27 duelech za Ontario Reign si připsal osm bodů (6+2).

Finové už před startem turnaje zapsali plný počet dvaceti hráčů do pole a tří brankářů. Problémem je, že po odstoupení Kupariho jim zůstalo jen jedenáct útočníků.

Aktuální soupiska Finska

Brankáři:
Justus Annunen, Jasper Patrikainen, Kari Piiroinen.

Obránci:
Ville Heinola, Santeri Hatakka, Lassi Thomson, Anttoni Honka, Mikko Kokkonen, Kim Nousiainen, Peetro Seppälä, Toni Utunen.

Útočníci:
Eemil Erholtz, Lenni Killinen, Matias Maccelli, Antti Sarela, Joonas Oden, Sampo Ranta, Ville Petman, Pasi Puistola, Aatu Räty, Aku Räty, Kristian Tanus.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz