Po loučení ve Vítkovicích bleskové stěhování. Ölvecký míří do Chomutova

Foto: Petr Kotala, hc-vitkovice.cz

16. prosince 2015, 11:37

Václav Jáchim

V letošní Tipsport extralize sehrál zatím dvanáct utkání, vstřelil tři branky a přidal dvě nahrávky. Peter Ölvecký měl původně zakotvit na delší dobu ve Vítkovicích, vedení klubu se ovšem rozhodlo, že spolupráci po měsíci ukončení. Ale slovenský reprezentant naši nejvyšší soutěž neopustí, míří totiž do kádru chomutovských Pirátů. "Vedení klubu projevilo o Petera zájem, obě strany se domluvily na spolupráci do konce sezony," konstatuje hráčův zástupce Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

Hlavní trenér Vladimír Růžička se pokouší doplnit sestavu o urostlého bojovníka, volba padla na Ölveckého. "Zástupci chomutovského klubu si Petera vyhlédli, viděli ho v zápasech a posléze oslovili s návrhem. Pro Ölveckého to bezpochyby bude dobrá volba, měl by pravidelně hrát. Jednání bylo velmi rychlé a konstruktivní," hlásí Vůjtek.

Chomutov původně uvažoval o příchodu Jakuba Klepiše, tahle transakce nicméně nedopadla. Technických útočníků mají Severočeši v mužstvu dost, teď přichází slovenský dříč, který se umí prosadit, ale i odmaká černou práci. "Peter je kvalitní bruslař, což je v současném hokeji nutností. Chomutovský klub se po nástupu Vládi Růžičky hodně zvedl, je tam jasný progres. Proto když Piráti přišli s nabídkou, Peter neváhal," dodává hráčův agent.

Vítkovice se trápí, Ölvecký končí. Na každý gól se nadřeme, ví Strapáč »

Ölvecký může nabídnout důraz, zkušenosti, na kontě má spoustu zajímavých štací. Třicetiletý rodák z Nových Zámků v minulosti okusil NHL, kterou hrál za Minnesotu a Nashville. Ruskou Kontinentální ligu válel ve Lvu Poprad a Slovanu Bratislava, na pažbě má pobyt ve finském Kuopiu nebo švédském Växjö. Letošní ročník začal v Dukle Trenčín, za svůj bývalý klub sehrál jedenáct utkání, vstřelil dva góly a přidal tři nahrávky.

Piráti dál pracují na zkvalitnění sestavy, jejich hokejové puzzle má být vyvážené a konkurenceschopné. Po startu soutěže v týmu předčasně skončili obránci Kranjc, Redlihs, útočníci Hovorka nebo Lukáš Květoň. Do spřátelené Kadaně zamířili zase Rýgl, Drtina, David Kaše. Kádr dostal pevnou podobu a tým vystoupal tabulkou na současnou šestou příčku, přičemž za druhým Mountfieldem Chomutov zaostává jen o čtyři bodíky.

„Odešli někteří útočníci a my jsme chtěli ofenzivu doplnit, proto jsme se dohodli na angažmá s Peterem Ölveckým,“ vysvětluje hlavní trenér Pirátů Vladimír Růžička. V týmu i nadále pokračují Brett Skinner a Sergej Pereťagin, jejichž zkoušky se změnily ve stálé angažmá do konce právě probíhajícího ročníku nejvyšší soutěže.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz